Далеч от суетата: Новата Мис България сама се гримира и фризира

0

- Advertisement -

Новата носителка на титлата „Мис България“ Илияна Борисова става психолог. Красавицата, която бе избрана служебно да замести детронирана Елизабет Кравец, е завършила математическа гимназия с отличие, пише Plovdiv24.

Илияна Борисова получава изненадващо обаждане по телефона и така разбира, че е новата „Мис България“. „Казах, че съм готова и ще си поема отговорността. Много се зарадвах. Знам какви са ангажиментите на тази титла. Ще присъствам на разни събития и най-вече ще бъда пример не само за красота, а за много други качества“, споделя самата тя. Според нея е много важно всяка миска да бъде добър човек и благотворителен.

 „Моята благотворителна кауза ще бъде оставането на младите хора в България. Тъй като в момента има тенденция младите хора да избират чужбина. Аз смятам, че нашата страна предлага много добри условия относно образованието. Всъщност това беше първата, която исках, и така си остана“, допълва Илияна. Момичето завърши успешно 12-и клас в Математическа гимназия в Шумен. „Насочила съм се към нещо коренно различно – психология. Ще кандидатствам в София. Избрах тази наука, защото хората са ми много интересни, а и ще ми помогне да се развия като личност“, разкрива тя. Най-силните предмети са й българският език и литература, а годишният й успех е отличен 5,68. „Математиката е предметът, който свали успеха ми“, смее се.

Освен че Илияна учи за изпити и матури, развива собствен бранд за чанти. „В момента е в застой заради ученето. Модата винаги ми е била интересна, не само моделството. Покрай този интерес може би попаднах в този конкурс“, казва Борисова. Тя се занимава едва от година с моделство, откакто участва в конкурса „Мис Шумен“ и грабва първото място. „Записах се заради приятелки. Не съм ходила на уроци по модел и т.н., но съм се занимавала с много други неща“. Илияна няма никакви очаквания относно големия конкурс „Мис България“ и споделя, че всички момичета са били специални сами по себе си. Въпреки че тогава става първа подгласничка и е на една крачка от короната, тя не чувства разочарование, а напротив – не е имала големи амбиции и е била доволна.

Илияна е привърженик на спорта, а основите са й от леката атлетика, която тренирала 5 години. „В момента не се състезавам, но тичам почти всеки ден по един час на стадиона. Един единствен път съм ходила на Балканиада. Била съм много дисциплини, но най-вече на дълги разстояния. Преди това съм тренирала и модерен балет като мъничка, също така и съм тренирала народни танци“, разказва красавицата. В момента Илияна се е отдала на почивка след всички изпити и уроци. Освен тичането сутрин тя обича да чете книги, свързани с личностното развитие. 

„Най-много обичам психологически книги. Любимият ми автор е Робин Шарма, прочела съм две негови книги, едната е „Клуб 5 сутринта“, и смятам, че това му е върховата книга“, казва миската. „Обичам да се забавлявам, разбира се, в живота трябва да има баланс“, допълва. Според нея след участието й в конкурсите не се повдига голям интерес към нея. „По принцип не обръщам внимание на такива неща, дори не чета и коментари в социалните мрежи“, казва Илияна, а на въпроса дали има човек до себе си тя отвърна, че има.

Противно на всички очаквания новата Мис България не само че не е суетна, но намира това за порок. Хубавицата не седи пред огледалото и споделя, че й трябва не повече от час, за да се оправи за излизане. „Предпочитам  да си направя косата и грима сама, за около час съм готова за официално излизане, а за през деня съм много по-бърза“, обяснява самата тя. Ходи на физьор само когато се налага и когато поводът е по-голям. „Суетата е порок според мен, всичко има граници и когато се прескочат, става грозно“, отсича Илияна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече