Честно ли спечели баба Неделя? Публиката в шок, аплодисментите – на запис, искат Щонова да върне купата

0

- Advertisement -

Наско Месечков най-после триумфира, обвиняват го в платен зрителски вот

На пирова победа в „Денсинг старс” се радват тази година класираните първи Неделя Щонова и Атанас Месечков. Те взеха купата за крал и кралица на бала, но масовото мнение е, че не я заслужават. Цената на победата им е тежки обвинения в платен зрителски вот и загуба на фенове. За огромната част от зрителите е очевидно, че на финала във вторник имаше поне две двойки, които танцуваха по-добре от победителите – Натали Трифонова с партньора си Димитър Стефанин и особено Дара със своя партньор Джими Георгиев.

„Срамна победа! Аплодисментите бяха на запис, а публиката седеше онемяла и невярваща! Никой не се радваше, даже не реагираха… Глас в пустиня! Не можехме да повярваме какво се случва, дори журито беше изненадано…” Това разказват очевидци, присъствали на финала на „Денсинг старс” в студиото в Нови хан, където снимат шоуто на Би Ти Ви.
Любимката на тийнейджърите Дара още от старта на сезона изпъкна с начина, по който се движи на дансинга, и до финала беше фаворитка на журито. Натали Трифонова започна по-колебливо, но бързо набра скорост и от средата на състезанието вече беше неотразима на паркета. Не случайно на финала именно двете – брюнетката и блондинката, бяха фаворити на зрителите и събраха най-много положителни коментари на официалните страници на предаването, както и във фен групите. Очакванията бяха Дара, която редовно събираше най-много точки от журито, да победи, а Натали да бъде първа подгласничка – с второто място. Няколко седмици преди финала хората вече смятаха, че е време Неделя Щонова и Наско Месечков да напуснат състезанието, тъй като не бяха впечатляващи на фона на други танцьори като например Папи Ханс и Валери Григоров. Въпреки това обаче двамата мъже отпаднаха на полуфинала, а докторката заедно с каратистката Ивет Григорова стигнаха до финал. Ивет остана четвърта в крайното класиране, а хората продължиха да чакат невроложката с телевизионна кариера да бъде последна поне този път, което в случая означаваше да заеме третото място. Но трета се оказа Натали, втора – Дара, а победата грабна баба Неделя, макар че, както обикновено, беше оценена с най-малко точки от компетентното жури. Оказа се, че е получила най-висок процент от гласовете на зрителите, които са пускали есемеси. Това я изстреля до победата заедно с Наско Месечков.
„Уикенд” още преди повече от месец прогнозира това развитие на събитията в танцовото състезание. Откакто продукцията публикува резултатите от зрителския вот, е ясно, че Неделя събира най-много есемеси. Из форумите се чудят как е възможно това, след като масовото мнение е, че отдавна е трябвало да отпадне. Но явно фенската маса на двойката й с Наско се е мобилизирала да гласува, докато тази на останалите участници предпочита да пише из социалните мрежи, което няма никаква тежест в класациите.
След финала на танцовото състезание много хора започнаха да обвиняват доскорошната любимка доктор Щонова в болни амбиции и налудничаво поведение, изразяващо се в непоследователни действия пред камерата като истеричен смях, пресилени сълзи и граничещи с опит за самоубийство изтощителни тренировки, заради които цялата е в синини. „Дали има някой, който да излезе и да каже, че е гласувал за Щонова?”, питат хората. Репортер на „Уикенд” се опита да намери коментар, в който зрител заявява, че е изпратил есемес в подкрепа на докторката, но не успя. Много хора смятат, че победата й е купена. Повечето обвиняват в злоупотреба Наско, а не Неделя. Смятат, че той е бил воден от амбицията си да бъде първи, тъй като е своеобразна емблема на шоуто, но никога не го беше печелил. „Колко струваше победата?”, питат зрители, директно тагвайки профилите на Месечков в социалните мрежи. „Толкова му беше трудно да приеме загубите в предишни сезони! Дано се успокои вече и за другите предавания, ако е треньор пак, да намали малко поддръжките, че аман от неговата хореография-акробатика!”. Мнозина смятат, че Месечков е победил с есемеси на хората, които посещават уроците му по танци. „Дано Щонова изтърпи всичко, което ще се излее върху й след тази незаслужена победа”, пише симпатизантка на лекарката, която също е на мнение, че победата й не е заслужена.
Самата Неделя сподели в интервю за Би Ти Ви, че е чела много от коментарите, включително негативните. Тя си ги обяснява със субективизма във възприемането на изкуството – в случая танца. „Едни хора ще харесат Дара, защото е прекрасна – Дара, обичаме те! – други ще харесат Натали, трети – Ивет. В изкуството перцепцията е много важна”, философства Щонова.
Въпреки това масовото мнение е, че истинските кралици на бала са останали на второ и трето място, а Неделя е взела тяхната купа. Много хора призовават да я върне, защото не я заслужава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече