Paparak.bg първи разкри убиеца в „Есента на демона“: Ето ги издайническите знаци от продукцията

0

- Advertisement -

Класацията с жокерите и „кукичките“, по които аудиторията можеше да отсъди доста рано кой е убиецът, може да се окаже по-дълга, отколкото предполагаме

Есента на демона“ – сериалът, продължение на „Дяволското гърло“ успя да предизвика куп вълнения онлайн, като най-важният въпрос беше кой е убиецът на съдийката, адвоката, прокурора, журналистката, топ ченгето Тороманов…

За сайта Paparak.bg отговорът беше ясен почти от самото начало, а доста от зрителите усетиха накъде всъщност водят следите след първите няколко епизода. Несъмнено, от продукцията се опитваха да внасят и леко объркване, за да не загубим интерес към крими сагата, но при повече наблюдателност и безпристрастност трудно може да се изгуби нишката. Всъщност, на финала за повечето разочарованието дойде именно от предвидимата развръзка.

  1. Котка в скута на Кърджиев

Един от сигурните първи знаци, че на историка не му е чиста работата. Котка лежеше в скута му още при първата му поява, единствено при него тя се разполагаше спокойно, докато котките във всички други сцени само прибягваха или издаваха типичните си звуци.

На този етап все още не подозирахме, че той ще се окаже мозъкът на бруталните убийства, но съмненията към неговата личност бяха налице.

2. Ирина-Теодора и съзаклятнически поздрав

Няма как да ви е убягнало, че на пресконференцията, която даваше бизнесмена Десподов, Ирина-Теодора съзаклятнически се поздрави с Кърджиев. За никого не остана в тайна, че двамата не са просто далечни познати, а както се оказа впоследствие Кърджиев (Пламен Арсов) е биологичният й баща.

3. Отвличането на Ирина-Теодора

Единствено тя беше пощадена, което вече подсказа категорично, че тя е част от разплитането на историята около мотивите за убийствата. И не само оцеля и беше пусната на свобода, но отношението към нея в скривалището на демона беше повече от нетипично. Тайнственият образ милваше нежно и беше крайно внимателен при докосванията си спрямо момичето.

4. Интуицията на Язова

Няма как да пропуснем и факта, че също като в първи сезон, Язова се усети кой може да е виновникът. Тя се усъмни в директора на музея, предполагайки че той е псевдо инвалид, след което заби инжекция в крака му, за да разбере дали той чувства болка.

Кадрите, които вървяха на фона на скандализирания поглед на Кърджиев, подсказаха че полицайката е на прав път, но тогава той не беше разкрит.

5. Физическият извършител с маската

Още в първи епизод бдителни фенове на сериала обърнаха внимание, че убиецът има помощник. В автомобила при отвличането на съдийката Елдърова имаше не само шофьор, но и спътник на предната седалка. Предвид невъзможността на Кърджиев да се справи сам, до него през цялото време, преди всичко като физически извършител на убийствата, е бил братът на Фичето, с когото Пламен Арсов се е запознал в затвора.

Актьорът Калоян Трифонов присъстваше на премиерата на „Есента на демона“, но така и не показа лицето си в нито един епизод на филма. Беше ясно, че на финала, когато ставаме свидетели на кулминационните сцени, той ще се разкрие и точно на него е отредено да изпълнява ролята на палача.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече