Кои са известните българи, пребивавали в Отвъдното

0

- Advertisement -

Ваня Червенкова видяла рая, светещ човек извел Кали от комата

Разказите на хора, които са излезли от кома, си приличат. Във всички се говори за неземна светлина, спокойствие и хармония, в които човешкото съзнание продължава да живее дори и без тяло. В тази искряща атмосфера някои виждат Бог, други – бели същества, с които разговарят. Сред известните личности в България има такива, които разказват своите странни истории след излизането от кома, а бизнес дамата Ваня Червенкова дори написа книга, посветена на чудотворното й избавление от физическата смърт.

Тя изпада в кома, след като в нея са изстреляни няколко куршума пред очите на дъщеря й преди повече от 10 години, пише Уикенд. Лекарите са скептични за оцеляването й. Но то се случва. Когато излиза от комата, Ваня разказва, че видяла Рая, Светлината и Бог. В Рая потънала в безцветна светлина без земен аналог. Бизнесдамата виждала всичко с очите си, но не усещала тялото си. В красивото място й казали, че ще живее, защото има недовършени дела на земята. „Аз съм една от малкото щастливки, които се радват на милосърдието на Господ, защото съм била там, където малцина са били, защото съм се върнала оттам, откъдето почти никой не се връща. Там се научих на прошка. Ако на злото отговориш със зло, това е като бумеранг и ти се връща”, категорична е Ваня.
След като отворила очи и излязла от комата, първата й мисъл била, че желае да се върне на онзи свят. Не искала да продължи земния си път, който й се струвал грозен и сив в сравнение с отвъдното. После дошла на себе си, припомнила си коя е всъщност и разбрала, че трябва да живее, защото дъщеря й, която тогава е 7-годишно дете, има нужда от нея.

Певицата Кали разказва за висок добър човек, който й помогнал да слезе по една стълба, след което тя излязла от комата. Изпаднала в нея заради много тежка катастрофа и една седмица била между живота и смъртта през 1991 г. Това, което видяла, докато била в това състояние, видял и брат й Пламен, който от все сърце се молел сестра му да се оправи. „Пред очите ми се спусна стълба отгоре. По нея слезе човек – висок и с много блага физиономия, дълга коса и сива роба. Хвана ми ръката и каза: „Ти ще се излекуваш”. После отворих очи”, спомня си Кали.

Актьорът Христо Мутафчиев се оправи след инсулт и тежка операция след това. При срещата си със смъртта актьорът видял починалата си баба Зорка, която го върнала към света на живите. Докато бил в кома, виждал с духовното си зрение ярки цветове – от яркочервено, наситено синьо, почти до черно. Багрите преминавали от топли към студени. Нямало тунел, нямало коридор. Когато очите му потънали в пълен мрак, изведнъж ярък лъч прорязал тъмнината. Христо описва този сноп светлина като „лъча на спасението”, който го върнал към живота.

Певецът Любо Киров два пъти бил на косъм от смъртта – веднъж след спукан апандисит и веднъж след катастрофа. Когато получил перитонит, видял образа на Бог, който бил облян в бяла светлина. Чертите на лицето му не се различавали ясно, но Любо с голяма точност описва ръката му, която сякаш го погалила  и му посочила обратния път. Съзрял Господ втори път, когато Любо и майка му се придвижвали с кола към вилата. Певецът карал с висока скорост и не успял да завие. Двамата с майка му полетели с главата надолу и в този кратък миг Киров видял като на лента целия си живот. Тогава сякаш някаква силна ръка хванала колата, обърнала я и тя паднала на гумите си като в памук. „Можехме да умрем, но се измъкнахме живи, благодарение на Господ. Това е неговата любов”, разказва изпълнителят.
Благой Иванов-Багата изпада в кома, след като е смъртоносно прободен в софийско заведение. Хора от медицинския екип, наблюдавал Багата, издават, че след като излязъл от кома, бълнувал и говорел странни неща. Твърдял, че вижда светец, облян в бяла светлина и усещал божията любов върху себе си. „Знам само, че съзрях нещо като пламък. Не е случайно, че се събудих точно на Великден. Получих втори шанс за живот”, казва спортистът. А лекарите признават, че оцеляването и пълното му оздравяване е своебразно медицинско чудо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече