Ето я внучката на „Осемте джуджета“

0

- Advertisement -

Изабела Златанова вече е на 17 години, подготвя се да следва в чужбина и е истинска красавица

Щерката на Радост Драганова и бившият й мъж Явор Златанов е станала истинска красавица. Младото момиче е вече на 17-годишна възраст, но буди завист сред съученичките си с красотата си, пише Уикенд.

Бела, както я наричат приятелите, явно е наследила хубостта от родителката си, която навремето бе сред най-открояващите се тв лица. Бащата на момичето е 50-годишният Явор Златанов, който стана известен покрай разследването „Осемте джуджета“ на неправителствената организация „Антикорупционен фонд“ (АКФ) през лятото на 2020 г.

„Уикенд” се добра до снимки на Бела, която учи в най-скъпото родно училище, а след година планува да следва в чужбина. Все още не е ясно към каква специалност се е насочило момичето, което е доста харесвано от младите момчета. Бела обича да се забавлява в популярните столични клубове и дискотеки. Екзотичните екскурзии и марковите дрехи също не са й чужди. Изабела вече се хвали и с огромни букети с цветя, подаръци от ухажори, а известната й майка й дава напътствия как да отсява кандидатите за сърцето й.
Водещата на вече несъществуващото предаване „Мармалад” не използва социални мрежи и упорито крие наследничката си от медиите. Тя не иска детето й да е под светлините на прожекторите.
Бях много взискателна майка, но вече съм приемаща и обичаща. Моите представи за щастие не са тези на дъщеря ми. Вече ми е достатъчно тя да е просто моя дъщеря. Без значение какво ще направи или няма да направи. Всеки човек има свой път, детето ми върви уверено по своя. Искам да я науча да търси щастието си. Да влага всичко от себе си в нещата, които харесва. Най-вече да знае, че не трябва никога, никога, никога да се отказва от мечтите си” – споделя в едно от малкото си интервюта бившата водеща на „Огледала”, която обожава единствената си наследница и я брани като майка орлица.
Радост Драганова и бившият й мъж Явор Златанов се разведоха преди 15 години след брутален и изпъстрен със срамни подробности за изневери и далавери развод. Повод за раздялата им стана разследване на частни детективи, наети от Златанов, които заснеха тв водещата да кръшка на мъжа си с продуцента Ники Николов. В разгара на драмата Радост Драганова се ожали, че се страхува за живота си и даже се движеше известно време с охрана. Впоследствие страстите се поуспокоиха и двамата бивши съпрузи постигнаха договорка за общото си дете.

Изабела е отглеждана от майка си, но баща й има право да я вижда всяка седмица, а всяко лято я води за по един месец на почивка през август. В свое интервю Драганова заяви, че бащата не се интересува от Бела и тя почти не поддържа връзка с родителя си.
Групата дружества „Изамет“ – най-големият производител на асансьори в България с годишен оборот от над 20 милиона лева, се ръководи съвместно от баща и син Златанови – Илия и Явор. През 2017 г. между двамата възниква правен спор за активите на дружествата и управлението на бизнеса, прераснал и в семейно противопоставяне, при което срещу Илия застават синът му, дъщеря му Пролетина и съпругата му Юлия.
Още през 2017 г. Илия Златанов подава сигнали срещу сина си и другите семейни противници за множество престъпления като принуда, изнудване, присвоявания, документни и данъчни престъпления и пр., по които започват проверки и досъдебни производства, но те не водят до конкретни действия по наказателно преследване срещу въпросните лица.
На 25 юни 2019 г. Явор Златанов влиза в завода на „Изамет“ в Дупница с частен съдебен изпълнител и полиция, представяйки документи, че активите са прехвърлени на ново дружество – „К Корекшън“. Тогава негов съсед му казва, че ще го запознае с човек, който взима скъпо, но може да му помогне. На 27 юни Илия Златанов се среща в прословутия ресторант „Осемте джуджета“ с прословутия Петьо Петров-Еврото. Бизнесменът разказа преди 3 години, че вместо помощ, Петров и кръгът около него са присвоили фирмата, парите и злато за над 4 млн. лева на семейството.
Синът му Явор пък разказа, че е бил арестуван и изнуден да се подпише, че се съгласява с увеличаване на капитала на дружеството, приема за съдружник във фирмата близкия до Петьо Петров – Кристиян Христов, а двамата с Илия Златанов вече няма да са управители на „Изамет“ за сметка отново на Христов. Подписването е станало в болница „Лозенец“, където Явор Златанов е откаран от ареста, за да му бъде извършена спешна хемодиализа и подписал под заплаха за живота му.
През 2021 г. Явор Златанов е завел отрицателни установителни искове в СГС, с които иска решенията на Общото събрание за влизането в нея на Христов да бъдат приети за невзети. Тъй като баща и син Златанови спорят отделно за „Изамет“, Илия Златанов е завел идентични искове в СГС още през 2020 г. По тях обаче и градският, и апелативният съд приеха, че не е доказал, че също е действал под заплаха, за да подпише промените във фирмата. Делото в момента е във Върховния касационен съд, който го е насрочил за март 2024 г. Докато баща и син спорят за бизнес и имоти, внучката им расте и хубавее.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече