Изследване на изкуството на блъфирането в покера

0

- Advertisement -

Покерът е една от игрите, в които ако играчите не знаят какво да правят, няма да им се получат нещата, особено ако разчитат само на късмет. Каквито и познания да имат по темата, не познават ли основният елемент, а именно блъфирането, всичко останало е без значение. Може би повечето играчи поне веднъж са си задавали въпроса дали има някаква тайна за успешен блъф, дори и в онлайн покер. Тук сме за да разкрием какви стратегии са нужни, за да се стигне до успех именно чрез блъфиране.

Какви са тактиките, които стоят зад успешното блъфиране в покера?

Има играчи, при които това да блъфират си е напълно естествен процес и не им представлява абсолютно никаква трудност. Дори напротив, правят го с такава лекота, сякаш цял живот само това са репетирали. Съответно от другата страна са покер играчите, на които това никак не им се отдава.

Нужни са им години опит за да стигнат до по-високо ниво. Въпреки това има работещи тактики, с които по-лесно да се достигне до успешно блъфиране. Какви са те ще разкажем по-подробно в следващите редове.

Езика на тялото

Да можете да контролирате тялото си, емоциите, мимиките и жестовете е от изключително голямо значение. Ако това е овладяно, то много трудно останалите играчите ще разберат какво точно иска да каже езикът на тялото в този момент. Треперенето на ръцете по време на игра, учестеното дишане, постоянното прехвърляне на погледа и потропването с крак никак не са удачни.

Опитните играчи веднага разпознават, че нещо се случва в този момент и няма как да бъдат заблудени или блъфирани. За да се избегне това е добре играчите да са си изградили предварителна стратегия каква поза биха заели по време на играта. Колкото по-спокойно и отпуснато е тялото, както и мускулатурата на лицето, толкова по-трудно е разгадаването.

Полу блъфиране

Този вид блъф се използва най-често от играчи, които знаят че нямат най-добрата игра, но стига да искат могат да променят това. В повечето случаи за да се стигне до победа, това може да стане възможно по един начин. А именно ако всички останали играчи решат да оставят картите на масата си. Това полу блъфиране е страхотна тактика, която да бъде използвана в по-далечен план, стига играчът да вижда потенциала това да се случи.

Чисто блъфиране

Чистото блъфиране е много удачно да се използва, но не и срещу много опоненти. То е възможно да се приложи тогава, когато залагащият няма силни карти и има нищожни шансове за сигурна победа. За да се стигне до победа има само един начин и това е опонентът да реши да фолдне (да се откаже от своите карти).

Разбира се за да бъде приложено това блъфиране, то играчът отново трябва да е наясно какво прави. Знае ли как да вземе контрола в свои ръце, победата със сигурност му е в кърпа вързана.

Двойно блъфиране

Стигаме и до една от най-разпространената тактика, а именно двойното блъфиране. Това са едни от най-често употребяваните блъфове в сферата на покера, защото тогава играчите използват своята силна ръка, за да направят залог, който да изглежда като блъф. Този вид стратегия винаги се оказва изключително ефективен, защото другите играчи не очакват големи залози, особено когато някой има силна карта. Двойният блъф създава неочакваност в играта на този, който го използва и внася смут сред останалите.

Стратегии за ефективно използване на това умение по време на играта

Блъфирането си е изкуство, което ако играчите знаят как да усвоят добре, могат да си проправят много добри пътища по пътя към успеха. Да притежават това си е цяло умение, което се учи и развива с години. Повечето играчи не знаят кога да поставят границата и да спрат с блъфирането. Това е процес, който не е задължително да присъства през цялата игра.

Точно обратното – нужно е да бъде употребен в точното време по правилния начин. Играчите е важно да притежават добра преценка и да се опитват да си представят ситуацията няколко хода напред. Ако успеят да направят това, тогава ще могат да си направят преценка дали моментът е подходящ за блъф. Друго много подценявано качество от покер играчите е да знаят кога да спрат.

Наясно сме, че когато един път играта увлече залагащите и те вече са във фазата „Всичко или Нищо“, трудно нещо би могло да спре това. Но е изключително важно да бъде оказан контрол, защото в повечето случаи след това вече е късно. Понякога дори и опитни покер играчи не всеки път успяват да докарат своя блъф до края. Точно заради това блъфирането никога не трябва да е на всяка цена.

Заключение

Ще завършим с една страхотна и много вярна поговорка – „Ако не виждаш загубеняка на масата в първия половин час, то тогава ти си загубенякът!“. Този страхотен цитат е от филма „Комарджии“, благодарение на който много играчи си мечтаят да бъдат на мястото на Джони Чан. С това искаме да кажем, че както с всяко нещо, с което се захване човек, така и тук се изисква търпение. Нищо не се случва от днес за вчера, но с правилната информация и изучаването на стратегиите за блъфирането, всеки играч може да стане велик.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече