Мъж и половина! Христо Пъдев ухажвал три месеца жена си

0

- Advertisement -

Актьорът от „Татковци” и новото предаване на Би Ти Ви „Кой да знае?” кандидатствал 3 пъти в НАТФИЗ, работил по бензиностанции и слагал дограма

При Христо Пъдев, който от 1 януари ще блесне в новото предаване на Би Ти Ви „Кой да знае?”, явно хубавите неща се случват след много усилия, упоритост и не малко време. Актьорът, познат от сериала „Татковци”, ухажвал три месеца жена си – колежката му Цвети Петрова, докато спечели сърцето й. В професионален план пък кандидатствал три пъти подред, докато го приемат в НАТФИЗ. През това време Христо работел по бензиностанции и слагал дограма. Не изминава кратък път и в припознаването на актьорството като призвание. Той учил две години информатика, преди да осъзнае, че не е за него, пише Уикенд.

„При мен нещата се случват по-бавно”, казвал е Христо Пъдев, който на 23 декември ще празнува 39-тия си рожден ден. Не, че няма късмет, просто явно е от хора, които постигат целите си крачка по крачка – с качествени изменения.
Той е роден в София, но завършва Математическата гимназия в Казанлък. Иначе живеел в Павел баня, където водел всички церемонии по празници. Занимавал се и с народни танци, при това професионално. Христо танцувал 17 години в ансамбъл, с който обикалял по фестивали из цял свят. Незнайно защо обаче се насочил към информатиката. Учил две години в Пловдивския университет, след което решил, че компютрите не са му силата. Преценил, че не може да бъде посредствен програмист и се насочил към НАТФИЗ, тъй като сцената отдавна го привличала. При първия си опит да влезе в академията бил леко неподготвен или поне не, както трябвало. Освен това говорел меко. На изпита се явил със стихотворения, които баща му рецитирал вкъщи. Пламен Марков му казал, че много хубаво рецитира. Пъдев тъкмо да приеме оценката му за похвала и следващото изречение го попарило – между актьорството и рецитацията няма абсолютно нищо общо. Скъсали го.
На следващата година Симо Алексиев от Пловдивския театър помогнал на Христо да се подготви. Тогава изненадващо скъсали екранния Слави от „Татковци” на танците, макар че се явил с шопски комбинации. След време Христо Пъдев се убедил, че актьорството е субективна професия и явно тъкмо въпросната година не е бил нужен, заради което не го приели. В онзи момент обаче решил, че изпитващите го оценяват несправедливо и се прибрал посърнал в Пловдив, където живеел. Мислел да се върне към информатиката. Междувременно започнал да работи по бензиностанции и слагал дограма.
Христо се отказал от мечтата да учи в НАТФИЗ, но променил решението си след като гледал поредната постановка в Пловдивския театър. На сцената се изявили актьори, с които кандидатствал предните две години и дори им давал идеи за танци. След премиерата се мотивирал за трети опит в академията, но без очаквания, за да си спести ново разочарование. Приели го в класа на д-р Атанас Атанасов. След като се дипломирал през 2011 г., Христо искал да работи в Малък градски театър „Зад канала”, но го поканили в Пловдив. Не съжалява, защото там изкарал прекрасни 3 години във вдъхновяваща, приятелска среда. След това получил покана от Малък градски театър „Зад канала”.

Младият актьор бавно, но пък славно си пробива път и в тв продукции. Той е познато лице от сериалите „Недадените”, „Под прикритие”, „Господин Х и морето”, „Лошо момиче”, „Пътят на честта”, „Отдел Издирване”, „Порталът”, но като че ли става популярен за широката аудитория с ролята на Слави Митев в сериала „Татковци” по Би Ти Ви. Христо печели тази роля в доста стресов за него период. Актьорът оставил да се подготви за кастинга на поредицата в последния момент, което само по себе си било притеснително. Станало още по-напрегнато, когато жена му Цвети Петрова, също актриса, позната от сериала „С река на сърцето”, започнала да ражда. Христо я завел в болницата, прибрал се вкъщи за да подготви всичко за нея и сина им Петър, след което се отправил на кастинга за сериала, в който в крайна сметка играеше баща на три момчета.

„Ролите се разпределят по естествен път. Аз, каквото мога, правя. Във всеки свободен миг съм вкъщи да помагам”, казвал е Христо Пъдев за това как с жена му се справят в съчетаването на работата със семейството. Не им е лесно, още повече, след като преди по-малко от година се сдобиха и с дъщеря Яна, но пък са щастливи. Екранният Слави от „Татковци” често има по 20 представления в месеца, за което жена му проявява разбиране и го подкрепя. Родителите и двамата много помагат. Неговата майка живее в Пловдив, но родителите на Цвети са в София и макар да работят, често помагат за внуците.
Христо и жена му Цвети се познават от академията, но тогава не били близки. Залюбили се доста по-късно, когато се срещнали на рождения ден на преподавател от академията. „Все едно някой ми обърна взора към нея и ми каза: „Ето я жената за теб”, споделял е Христо. Той й писал на следващия ден в социалната мрежа „здравей” – първото им съобщение в чата, никога преди не си били говорили онлайн. Минало седмица преди отговорът й „здрасти”, като през това време Христо постоянно се чудел защо тя не му пише. Веднага й отвърнал с „как си?” и последвали още 3-4 дни мълчание от нейна страна. Минали 3 месеца, докато комуникацията им потръгне.
Когато станали гаджета, Христо Пъдев вече знаел, че бъдещата му жена не харесва социалните мрежи и не обича да общува по интернет. Той я ухажвал настойчиво и упорито, защото бил убеден, че тъкмо тя е жената за него. „Наистина го усетих и разбрах”, казвал е актьорът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече