Силвия Лулчева насмете Митьо и Бесте Сабри от „Тази събота и неделя”

0

- Advertisement -

Защо не са гледали постановката й, ходят ли на театър, какви са им изискванията към тях самите, от водещия пък прозвуча вметка за критическата възраст

Въпроси от госта, в които някои може да са съзрели нюанс на заяждане, и отговори от водещите уж пояснителни, а звучаха като оправдания, се размениха в деня за размисъл в предаването „Тази събота и неделя” по Би Ти Ви. В динамиката си разговорът между тандемът Митьо Маринов и Бесте Сабри и актрисата Силвия Лулчева в един момент доби комични измерения. Бе зрелищен, но пък фин скандал, понеже нито веднъж не се наруши добрия тон, макар че имаше такъв шанс, и не се стигна до откровено заяждане или обида. И така направиха силно впечатление. Водещите ту бяха със замръзнали усмивки, ту със стъписани физиономии, а накрая гостенката спонтанно реши да си ходи.
Да не е станало нещо преди ефир?, чудеха се после зрители в социалните мрежи. И как иначе, след като Силвия Лулчева скастри водещите още за „добър ден”. Причината – пропускът им да се насладят на новото й представление „Булчинската рокля” в Сатиричния театър, а пък я питат за него. В резултат тя възкликна: „Ама аз мислех, че сте го гледали”.
Младите и доста неопитни водещи Митьо и Бесте опитаха да се пошегуват, че не са успели, понеже цяла нощ се подготвяли за предаването, но Силвия не отстъпи: „Добре, какво гледахте последно в театър? Без значение кой. Кой спектакъл?”. „Ох, ще ви излъжа, сега ми се преплитат”, промълви Митьо и, като сложи два пръста на брадичката си, даде вид, че се рови в спомените си. Колежката му бе готова с отговор. Гледала представление с Любо Нейков в Сатиричния театър, но не се сещала за името му. С Алекс Сърчаджиева били на сцената.
Актрисата предложи да поговорят за пиеса, която са гледали. Водещите пък настояха тя да представи новата, в която участва, за да привлекат публика. Зрители не липсват, отвърна им Силвия. Даже понякога вървели преди актьорите в желанието си да правят смислен, сериозно смешен театър. „Въпросът е вие да идвате, за да може да обменяме мисли”, допълни тя. Митю и Бесте опитаха да се пошегуват, обръщайки се към продуцентите си с молба да ги пускат на театър. Е, те не ви забраняват, допусна Силвия, и нямат управление към вечерните ви занимания. Напротив, отвърнаха водещите.

„Продуценти, вземете мерки. Купете им карти, както за фитнес, така и за посещение на театралните салони, които са широко отворени за всички”, натърти Лулчева.
Водещите пак питаха за новата постановка, което като че подкладе отношението на актрисата към тях и разговорът стана комичен. Няма какво да се издава от пиесата, възкликна тя, всичко било на показ, сцената е метър и нещо височина и с колегите й нищо не криели. Добре, съгласи се Сабри, става въпрос за сватба и любов. Не, поправи я гостенката. „Какви проблеми разкрива тогава за съвремието ни…”, не се даде Бесте Сабри. „Ами какво има под булчинската рокля?”, отвърна актрисата. „Какво?”, поинтересува се водещата. Силвия изненадващо разясни – лъжа, недоверие, съмнение, все неща, които се случват, когато се заключи вратата на жилището. Но нямало защо да коментират сюжета. Зрителите ходели на театър, за да видели как по интересен начин се говори за добре познати истини, подчерта Лулчева и продължи с кратко разсъждение за желанието на хората да общуват чрез изкуство.
Изглеждаше, че томахавките са заровени. Май и Митьо се заблуди, защото спонтанно изтъкна лично впечатление. В последните години като че ли човек по-трудно се разсмивал. „Просто сте много млад. Сигурно всеки на вашата възраст започва да се усмихва малко по-малко и решава, че световно хуморът е изключен. Не, има хумор, сатира и е въпрос на вътрешна настройка дали имаш очи, уши, сърце да го чуеш”, сряза го Силвия. Митьо веднага я попита дали хуморът се е променил. Аз съм млада, изтъкна тя. Така че не можела да прецени, нямала изследване. Митьо Маринов й припомни какво е казала, но явно грешно бе разбрал. „Не, казах ви, че на вас така ви се струва, защото влизате в периодите на по-възрастен…”, заговори тя, но водещият я прекъсна с вметката „кричиеска възраст”.
Силвия, която този август празнува 54-тия си рожден ден, запази самообладание и продължи откъдето бе спряла: „…етап, в който не ви е чак толкова смешно.” „Не, аз се забавлявам”, отвърна Митьо.
Усетила накъде поема разговора, Бесте Сабри опита да смени темата с тази за изборите. „Свършихме с театъра?”, попита Силвия Лулчева ухилена. Тв тандемът я подкани да продължи, ако смята, че има какво още да се каже. „Не, моля ви се, давайте нататък. Опитвам се да ви разсмивам, но не успявам и се чудя на какво да застана. На ушите си. Кажи?”, обърна се Силвия към Сабри. Последва кратко обсъждане на новата тема. Изглеждаше, че вече има обрат в настроенията. И така да е било, оказа се за кратко.
Преди да имаш претенции, заяви Силвия, трябва да имаш изисквания към себе си. От дума на дума се стигна до философския въпрос дали животът изненадва. Изненадва, отвърна Силвия, и се върна на темата за ходенето на театър и по-конкретно за не ходенето на театър от страна на водещите. Четвърта премиера има от началото на сезона в Сатиричния театър. С такава скорост работи ръководството му. „Ето, дори не смогвате да видите всички заглавия”, напомни актрисата мило и допълни, че в деня за размисъл можело да отидат на театър да си избистрели главите или да посетят изложба, концерт.
Подкани ги да ходят на театър и за довиждане. Сигурно това щеше да е финалната реплика от гостуването й, ако Митьо Маринов не се бе пошегувал пак с искане ръководителите им да ги пускат на театър. И аха да премине към анонса за следващата тема в предаването, но Силвия го прекъсна: „Пак имаш изисквания към другите, а не към себе си”. Той се съгласи, че има към другите. „А към себе си?”, не отстъпи тя. И към себе си имам, отвърна той. „Да ги чуем”, подкани го актрисата, макар че вече не бе в кадър, при което физиономията на Митьо посърна, а усмивката на колежката му замръзна. „Чудите се как да ме изгоните, добре, довиждане…”, възкликна Силвия Лулчева, грабна чашата с вода и тръгна да напуска студиото. „Не, заповядайте, седнете, останете с нас”, върна я Бесте Сабри, а Митьо уточни, че просто трябвало да продължат предаването.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече