Миската Лора ли печели „Мастършеф”?

0

- Advertisement -

Готвачи от шоуто не знаят как се прави елементарен кекс, журито редовно яде буламачи

Миската Лора Асенова е големият победител в „Мастършеф” този сезон. Това твърди Божана Кацарова, която спечели кулинарното шоу на Би Ти Ви преди 6 години. Тя имала информацията си от сигурен източник, най-вероятно – някой от екипа на предаването, пише Уикенд.

Излъчването на „Мастършеф” 8 започна сравнително скоро и се очаква да продължи до Нова година. Снимките на предаването обаче са приключили отдавна и победителят вече е ясен на всички в екипа. Както обикновено, служителите и участниците в шоуто са подписали договори, с които са се задължили под страх от солени неустойки да не разкриват подробности за развитието на събитията в отделните епизоди, а още повече – името на победителя. Въпреки това обаче винаги се намира някой анонимен източник, който да издаде развръзката. Този път това явно е някой близък на Божана, която пък разпространи клюката пред цяла България. Лора от Бяла Слатина тази година ще се окаже най-добрата готвачка в кулинарния формат. Тя ще добави това отличие към титлата си Мис България Вселена за 2019-а.

Още по време на кастинга пред новото жури на „Мастършеф” хубавата брюнетка, която се появи пред камерите с корона на главата, обяви, че участвала във формата с кауза. Каква е тази кауза? Да докаже, че хубавите жени като нея имат и други качества, освен да изглежда добре, в случая – могат да готвят. В състезанията в шоуто тя редовно коментира, че се чувства подценена от останалите, които, според собствените й думи, не я приемат сериозно заради по-специалната й външност. Въпреки това обаче Лора редовно се оказва най-добрата във всевъзможни кулинарни битки. Дали наистина ще спечели? Божана Кацарова твърди, че източниците й са отлично запознати. Засега прогнозата й се оправдава – журито очевидно е доволно от работата на Лора в кухнята на „Мастършеф”.

Колко обаче струва победата в „Мастършеф” тази година? Зрителите са категорични, че не много, тъй като сезонът се очертава като най-слабият от всичките 8, които са правени в България до момента. Готвачите в шоуто масово могат да готвят само по две-три неща и се дънят на елементарни задачи. Така например миналата седмица беше излъчен стрес тест, в който трябваше да се правят традиционните за всяко българско домакинство крем карамел и кекс. Оказа се, че огромната част от мастършефовете никога в живота си не са готвили нито едното, нито другото. Един от тях дори забрави да сложи карамел в крем карамела. В друг епизод пък готвачите правиха чийзкейк с желатин. Голяма част от тях не знаеха как се работи с този традиционен кулинарен продукт  – нещо, което всяка втора домакиня в България прави без никакви проблеми. На топ готвачите в журито редовно им се налага да ядат буламачи. Шефовете Илиан Кустев, Александър Таралежков и Явор Сарафов само в рамките на няколкото епизода, излъчени досега, трябваше да опитват суров телешки дроб, сурови пилешки хапки и сурови картофи, за които беше замислено да са пържени. Но участниците в състезанието така и не успяха да ги изпържат добре. Зрителите вече се питат що за топ кулинари са тези хора, щом не могат дори да пържат картофи?

„Защо запълвате ефирно време с тези хора, който дори не могат да готвят като половината от домакините в България, но имат претенции да ги дават по телевизията? Как може да допуснете хора, които не са правили крем карамел, не са работили с желатин, могат да готвят само 3-4 манджи и то с гъби, не знаят какво се слага в един кекс?”, „По-интригантски и слаб сезон не съм гледал досега. Сякаш по презумпция сте избирали куцо и сакато вместо можещи хора”, „Това ще се окаже най-слабият сезон досега”, коментират зрители на официалната страница на предаването във Фейсбук. Засега единственият участник, който ярко изпъква с кулинарни умения пред останалите, е научната работничка Марианна, която обаче, ако вярваме на информацията на Божана Кацарова, ще се размине с победата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече