Аделина Радева и мъжът й спасиха афганистанец от сигурна смърт

0

- Advertisement -

Новинарката на БНТ и режисьорът го намерили в безпомощно състояние на автомагистрала „Тракия”, с акцията завърши лятната им ваканция

Със спасителна акция завърши лятната ваканция на Аделина Радева и мъжът й Борис Радев. Новинарката на БНТ и режисьорът спасиха афганистанец, когото откриха да лежи в безпомощно състояние, по лице, на автомагистрала „Тракия”, край Ямбол. Случката е от 29 август, когато и Борис Радев разказа за нея с неприкрито възмущение в социалната мрежа. Причината – забавянето на полицейският патрул и линейката.

„Пица да бяхме поръчали, три пъти по-бързо щеше да дойде!”, коментира Радев.

Той и жена му били в района, тъй като по традиция карат лятната си почивка на родното Черноморие. На 320 км в посока Бургас, на 30 км от Ямбол, съпрузите се натъкнали на мъжа, който лежал по лице край пътя. От баджа му разбрали, че е афганистанец. Веднага се втурнали да го свестяват с шишета с вода, като междувременно съобщили за ситуацията на 112.

Подали сигнала в 13,10, както уточни режисьорът. Полицейски патрул и линейка от Ямбол пристигнали чак в 15,30. Екипът на БНТ ги изпреварил – дошъл час преди тях, подчерта режисьорът, който публикува и снимка в социалните мрежи. На нея се вижда афганистанецът – във видимо притеснително състояние, а край него се суетят спасителите му, сред които е и Аделина. Тя е на заден план и говори по телефона. В желанието си по-скоро да се окаже първа помощ на чужденеца, журналистката звъняла даже в Министерство на здравеопазването. Благодарение на нея, мъжа й и техни приятели, афганистанецът оцелял. Не разбрали как и защо се е озовал на мястото и по каква причина е изпаднал в състоянието, в което го открили.

Радеви са вече в София и са се върнали към професионалните си задължения. Макар че Аделина не ги оставя, даже когато е в отпуск. Телевизията не й омръзва и не се откъсва от нея, дори когато не е на работа. Затова в дома й има телевизор във всяка стая. Поне един работи непрекъснато, така че журналистката, която има над 20-годишен опит в радиа и телевизии, не изпуска нищо. Гледа предаванията, които я интересуват по всички тв канали, чете и новините в информационни сайтове. Нуждата й да се чувства постоянно информирана се е превърнала в рефлекс, казвала е тя, и й дава спокойствие. Разбира се, не го изтъква като съвет.

Когато не е пред екрана или пред камера, Аделина майстори бижута със сръчността на професионалист, иначе й е само хоби, и рисува – пак за удоволствие, но толкова добре, че преди година направи изложба на свои картини в Копривщица. Последно Аделина рисувала серия картини, вдъхновени от пъстрите шалове с рози, които бабите в миналото слагали на главите си в празнични дни.

Летните си семейни ваканции пък обича да прекарва на закътани места на родното Черноморие. С мъжа й успели да организират идеалната почивка и това лято, въпреки че завършила със спасителна акция на афганистанец. Зрителите на БНТ обаче да не се надяват някога да се натъкнат на Аделина по бански на някой плаж. Тя избягва да трупа тен, още повече редом до други летовници. Предпочита да се разхожда и да се наслаждава на природните красоти по родното Черноморие. Вечерите пък споделя с близки приятели. Обича да седнат около масата на сладка раздумка и да споделят вкусна храна, която в повечето случаи Аделина сама е приготвила с много любов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече