Българка ли е „Мис България 2023” и сменила ли е името си?

0

- Advertisement -

Елизабет Кравец е родена в Украйна и има израелско гражданство, казва самата тя през 2019 г., когато гостува като Елизавета Кравец в „Шоуто на Слави”

Брожение плъзна и след тазгодишния конкурс „Мис България”. Както е по традиция при избора на най-красива нашенка, социалните мрежи пак се превърнаха в арена за изразяване на недоволство и отправяне даже на язвителни коментари. Досега бяха свързани предимно с визията на короновата девойка и по-конкретно с естетичните намеси в нея. Тази година случаят е друг. 17-годишната Елизабет Кравец, която спечели короната, беше атакувана по линия на произхода си и националната си принадлежност. До колко е българка новата „Мис България” и сменила ли е името си? – въпросът, който предизвика оживена дискусия тази година.

„Аз съм си българка, просто съм от смесен произход, но си живея тук от много години. Повече от 10 години. Така че българка съм, варненка”, заяви Елизабет Кравец в деня след конкурса. Красавицата, която е четири пъти републиканска шампионка по спортни танци и 7-ма в света, сподели, че фамилията й идва от Израел и означава „моден шивач”. Тя уточни още, че баща й е наполовина израелец, наполовина украинец. Имат роднини в Украйна, с които не са се виждали отдавна. Тъкмо, с „политическата ситуация” там, Елизабет обясни коментарите по свой адрес първо след като спечели титлата „Мис Варна” през август и преди дни, когато сложи короната като „Мис България 2023”.
Въпреки това недоволството в социалните мрежи, свързано с произхода и националната й принадлежност, продължава. Имало неясноти, подклаждани от разнопосочна информация – според някои медии красавицата е родена в Израел, според други – в Украйна. Майка й пък е представена като българка в редица интернет сайтове. В скорошно свое интервю Елизабет каза, че майка й е полу украинка, полу българка. Живеели във Варна, защото бащата на младата девойка много харесва морето и искали да са близо до него. В морската столица семейството е вече от близо 10 години, изтъкна още новата „Мис България”. Преди това живели 4 години в Израел, където Елизабет учела и тренирала. Установили се там, след като прекарали известно време в Украйна, където и младата дама е родена. Така излиза, че новата „Мис България” е само една четвърт българка. По-мнителните даже повдигнаха въпрос за гражданството й. Други пък се втурнаха да я защитават, изтъквайки, че майка й е българка, както и самата тя, и всякакви други внушения са най-малкото нелепи. И още – че Елизабет е сред малкото естествени красавици, слагали короната на „Мис България”.
На този фон бе припомнено участие на красавицата в „Шоуто на Слави” през 2019 г. заедно с тогавашния й танцов партньор Мартин Славоев. Видеото с въпросното гостуване още може да се открие в интернет. В него младата дама е представена като Елизавета Кравец. Тя споделя, че е родена в Украйна и е живяла в Израел, а фамилията й е еврейска. Споменава и че има израелско гражданство в отговор на въпрос на водещия Слави Трифонов какви са условията да представяш дадена държава в състезания по спортни танци. Трябва един от двойката да е гражданин на тази държава, уточниха младежите. „Аз имам израелско гражданство и можем да се състезаваме за Израел”, поясни девойката. Тъкмо заради този въпрос на водещия и последвалия отговор социалните мрежи се нажежиха от съмнения и предположения.
Не само националната принадлежност на младата дама предизвика вълнения, а и името й. Пълна мистерия е защо синеоката красавица е била Елизавета Кравец през 2019 г., когато участва в „Шоуто на Слави”. В интернет могат да се открият доста статии за изявите й в състезания по спортни танци и във всички тя е спомената тъкмо като Елизавета. С това име красавицата печели и интернет вота в конкурса „Мис Варна” през 2019 г. Тогава победителката е Румяна Данаилова, а Кравец е „Мис Интернет Варна”. Тази година, когато печели конкурсите „Мис Варна” и „Мис България”, девойката вече е Елизабет. В инстаграм профила си също е Елизабет, но пък профилът й в тази социална мрежа е от 2021 г. Изглежда тя ползва по-отдавна фейсбук, защото има публикации от 2018 г. Там е споделила и участието си в „Шоуто на Слави”, в което гостува като Елизавета. Става съвсем объркано, като се уточни, че във фейсбук красавицата е Елизабет, но май е внасяла промени по профила си, защото в линка към него е Елизавета Кравец.

В крайна сметка какво е първото име на новата „Мис България”, питат потребители в социалната мрежа, като посочват и статия от 2019 г., от която се разбира, че красавицата е станала лице на варненския мол като Елизавета Кравец. В статията се посочва, че живее във Варна от 3 години. Излиза, че едва от 2016 г. със семейството й са се установили в морската столица. Явно в къща, защото се споменава, че Елизавета има куче Зента от породата алабай, а както е известно, теглото на представителите на породата е между 40 и 80 кг. Елизавета има още папагал Чико, заек Антон и кобила Замина. Тогава красавицата, която днес е в 12 клас, е представена като ученичка в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн във Варна. Тогава е казала, че желае да се реализира в модния свят.
Ден след конкурса „Мис България”, девойката сподели в предаването „Здравей, България”, че иска да учи за дерматолог и „нещо, свързано с моден дизайн”. В друго интервю пък изтъква, че иска да продължи образованието си в София и изненадващо – обмисля да се занимава с актьорско майсторство и журналистиката. Все още няма приятел. Всъщност, тя никога не е имала сериозна връзка и според някои красавицата дори още е девствена.
Елизабет се занимава професионално с мода от 4 години. Когато била малка, майка й редовно я водела по конкурси и пък на ревюта за дрехи за малки момичета. На 8-годишна възраст синеоката красавица спечелила „Мини Мис” в Израел. Като „Мис България 2023” Елизабет Кравец ще представи страната на международния конкурс „Мис Планет” през ноември в САЩ. Шансовете й да се окичи със световната титла са огромни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече