Филип Буков залитал към алкохола и наркотиците

0

- Advertisement -

Актьорът искал да стане лекар или адвокат, но бил сред най-слабите ученици на випуска

Филип Буков преживя труден период след участието си в приключенското шоу „Сървайвър”, което напусна заради неприятности със здравето. Той отключи проблеми със сърцето и свали много килограми, но вече се е възстановил. Няколко месеца след завръщането си в България актьорът е в по-добра форма от всякога и даже е заминал на спортен лагер на родното Черноморие, пише Уикенд.

На пръв поглед Филип изглежда винаги весел и в добро настроение, но и той е преминавал през житейски предизвикателства. „Тренировките много ми помагат да износя на раменете си и славата, и самотата, да съм здраво стъпил на земята. Чрез физическото натоварване намирам утеха в тежките моменти”, разказвал е младият артист.
Преди да започне следването си в НАТФИЗ, ученикът на Стефан Данаилов се е занимавал активно с бокс. „Този спорт често предполага влияние на един определен контингент хора, за които животът е привидно лесен, където парите се изкарват за час-два, където наркотиците не се заплащат. Работих като момче за всичко. В един момент обаче цялата тази история приключи. Тогава бях в най-трудния момент в живота си”, споделял е Буков. Той не крие, че е имал залитания към алкохола и забранените субстанции, но те са останали в миналото.
Като юноша Филип мечтаел да стане лекар или адвокат, но бил сред най-слабите ученици на випуска и не му се получило. Записал се да следва философия в Софийския университет, но скоро установил, че актьорството е професията, с която иска да се занимава. Два пъти кандидатства в НАТФИЗ и го късали на третия кръг. „Бях се отказал да пробвам, но разбрах, че Стефан Данаилов се готви да вземе последния си клас. Дадох си сметка какъв изключителен шанс е това за мен. От мои приятели в горните класове бях разбрал, че той харесва високи и добре сложени мъже. Бяха сигурни, че ще ме избере. Кандидатствах и съответно бях приет. Той се опитваше да ни предаде по-скоро чисто житейски уроци и съвети. Искаше да остави следа за себе си чрез нас„, спомня си звездата от сериалите „Откраднат живот” и „Татковци”.
Буков обожава да се снима в киното, но харесва и театъра. Казва, че предпочита драмата, защото иска да бъде емоционално опустошен, когато слиза от сцената.
Преди 4 месеца актьорът напусна приключенското риалити „Сървайвър” заради проблемите си със сърцето. Дългогодишните му занимания със спорт не му помогнаха особено в екстремните условия в Доминикана. „Все си мислех, че съм подготвен и ще успея да съм последният оцелял, но явно съм грешал. Да си с голямо сърце се оказа, че невинаги е плюс. След серия изследвания лекарите не ме допуснаха в играта – колкото и да исках, колкото и да се пазарих с продуцентите, решението бе категорично”, сподели тогава актьорът.
Освен с фитнес, звездата продължава да се занимава с бокс, обича колоезденето, прави планински преходи, неотдавна скочи и с парашут. Екранният Алекс от „Татковци” е голям почитател на всичко екстремно. Затова и се съгласил да стане част от „Сървайвър”, но уви – участието му приключи безславно.
„Преживял съм какви ли не травми – от счупен прешлен на врата до две натрошени ръце. Чупил съм си крака на 6 места, имам операции, железа по себе си. Да кажем, че травмите ми в момента са скъсани сухожилия на дясното рамо, което го вадих два пъти с мотоциклет, на едното коляно нямам менискус и кръстна връзка. Необходимо е да ги оперирам, но към днешна дата се справям”, разказвал е Филип за контузиите си.
Най-загрижена за здравето му била приятелката му Ива, която е студентка по специалност „Връзки с обществеността” в Софийския университет. В момента е в трети курс. Младата дама не е популярна в публичното пространство. С Филип не са се показвали заедно в социалните мрежи, но той не крие, че е влюбен. Споделял е, че с гаджето му много си допаднали като характери – месец и половина излизали и били само приятели, преди да се впуснат в по-сериозни отношения.
Буков обича да се хвали, че към него има засилен интерес от страна на нежния пол. 29-годишният артист с добре сложена фигура доста време стоя без сериозна приятелка, но явно хубавицата Ива е успяла да спечели и задържи вниманието му. Преди това слуховете го свързваха с певицата Виктория Георгиева заради участието му в неин видеоклип. Двамата получиха десетки коментари, че много си отиват. Връзката им обаче е само приятелска и професионална.
„Любовта трае около 1 година, след това идва спокойствието, а после скуката”, разсъждаваше доскоро екранният д-р Хаджихристев от „Откраднат живот” за взаимоотношенията. Може пък актуалната му тръпка Ива да го накара да преосмисли това твърдение.
Най-дългата връзка на Буков продължила цели 9 години. Тя била с ученическата му любов. С девойката започнали да се срещат в 12 клас, но чувствата им не устояли във времето. За съжаление, Филип не се разделил приятелски с бившата, която работи в АЕЦ Козлодуй. „Обичахме се, но тя искаше брак и дете, а аз не бях готов”, коментирал е актьорът причините за разлъката.
След края на дългогодишната му връзка, той имал кратка авантюра с варненската красавица Ния Неделчева. С днешна дата те са много добри приятели, но романтичните им чувства отдавна са останали в миналото.
Филип вярва, че в основата на човешкото щастие се крият качествените социални връзки, а не парите. Казва, че ако не си обграден с правилните хора, материалното няма да те ощастливи. И на него му се е случвало да го използват, но си е взел поука. „Не знам кои от момичетата, с които съм излизал преди, са били с мен заради самият мен, а не защото съм популярен и са искали да си начешат егото. Имал съм такива ситуации – излизал съм с момичета и в последствие съм разбирал, че са били обвързани, а мен са ме използвали, за да се похвалят пред приятелки. Определено не ми е ставало приятно. След два такива случая доста се затворих и станах много мнителен“, признавал е младият артист.
Неотдавна Буков се похвали, че снима трети сезон на сериала „Татковци”. С малките актьори много се забавлявали, но мисълта да бъде баща и в живота все още му е чужда. Артистът смята, че не е дорасъл за тази стъпка – тепърва иска да се развива в професията и да постига целите си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече