Камелия може да влезе в затвора заради бебето

0

- Advertisement -

Певицата отрича, че е платила на украинка, защото у нас това е строго забранено

Прокуратурата в България няма да разследва поне засега при какви обстоятелства фолкпевицата Камелия се е сдобила с новородено бебе, обяви пред „Уикенд“ представител на държавното обвинение.

Навръх Великден 52-годишната блондинка изненадващо обяви от профила си в социалната мрежа Фейсбук, че е сбъднала мечтата си и е станала майка заедно с мъжа си Цветин. „За нашето семейство е най-великият Великден. Имаме си бебе. Благодаря на всеки, помогнал за раждането ти, мило наше всичко!”, написа под фотоса с пеленачето певицата.

След появата на новороденото Камелия отказва медийни изяви, „огън момичето“ още не е разкрила дори пола и името на пеленачето. Според нейни близки това се дължи на суеверие – през годините популярната фолк изпълнителка на няколко пъти е била бременна, един път даже е носила близнаци в утробата си, но е правила спонтанни аборти заради здравословен проблем.

Във фолксъсловието обаче битува друга версия за нежеланието на Камелия да говори за първата си рожба – бебето е родено от сурогатна майка, украинка, на която е било платено, за да износи плода в утробата си. Твърди се, че цялата операция е излязла над 40 000 евро на Камелия и на съпруга й Цветин. За да мине безпроблемно цялата процедура, Цветин е признал бащинство на пеленачето и е направил постъпки пред компетентните органи Камелия да придобие осиновителни права над новороденото.

В България сурогатното майчинство е забранено от закона заради масовата практика от последното десетилетие българки от ромски произход да продават бебета си в Гърция. Ако се докаже, че Камелия и Цветин са платили на жена да износи бебето им, то те рискуват осъдителни присъди от 1 до 6 г. затвор, както и финансови глоби от 5000 до 15 000 лева.

Според мълвата, която се разпространява в чалга средите, сурогантата майка на бебето на Камелия вече е в България и се е сдобила със статут на бягаща от войната в Украйна. В следващите седмици у нас окончателно ще бъде оформена процедурата по осиновяването на бебето на популярната фолк изпълнителка. Възможно е майката на пеленачето също да остане за постоянно в България.

Макар да има данни за сурогатно майчинство при бебето на Камелия, прокуратурата няма намерение да води разследване срещу 52-годишната звезда.

„Според документите става въпрос за осиновяване. Като баща на новороденото бебе е вписан Цветин, а той е официално женен за Камелия. Тя ще придобие осиновителни права над бебето до няколко месеца“, твърди пред „Уикенд“ запознат със заплетения казус. Камелия и Цветин биха могли да имат проблеми, само ако майката на пеленачето направи самопризнания, че й е платено, за да забременее и да го износи в утробата си. Твърди се, че за де не се стигне до такава ситуация, Камелия и Цветин ще плащат на сурогатната майка по 500 евро месечна издръжка, докато роденото от нея бебе навърши пълнолетие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече