Кристо разплака мрежата: Поставиха грешна диагноза на майка ми – това е варварство!

0

- Advertisement -

Рапърът Кристо, който се опитва да помогне на майка си да оцелее напук на лекарите у нас, сподели през какви перипетии преминава семейството.

„Поставиха й грешна  и по-тежка диагноза – лемкемия тип М2, остра левкемия. В Турция казаха, че е левкемия М5, която е доста по-различна с различно лечение и с по-голям шанс за лекуване“, споделя той пред Телеграф.

„Лекувана е в софийска болница. На ковид д-димерите й останаха високи от кръвните показатели. След това тя ходи на най-различни изследвания и никой нищо не каза за тези д-димери. Дори й казаха малко подигравателно – вие какво разбирате, че да спорите с нас. Оказа се, че това е било проблемно и самият факт, че не я хващат и диагностицират, става голям проблем, защото болестта напредва“, добави изпълнителят.

„Минахме много болници, от които не получихме нужното внимание и отношение. Никой не искаше да ни приеме и да поеме отговорност. Те ни разкарваха от болница на болница, без да осигуряват транспорт дотам. Това е варварско. В Турция я приеха без никакви извинения и оправдания. Тук на няколко места хематолози ни казаха, че тя ще живее не повече от половин година. В Турция ни говорят за 90 процента шанс за справяне с проблема, за план за лечение, за допълнителни генетични изследвания, а тук никой не ги прави“.

В момента майка му е в Турция и е необходимо да се съберат средства за нейното лечение, което по всяка вероятност ще продължи две години.      

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече