Вече е зад гърба му! Миро отбеляза четири години въздържание

0

- Advertisement -

Певецът се гордее, че алкохолната му зависимост вече e в миналото

Изпълнителят Мирослав Костадинов, по-известен като Миро от дует „Каризма”, спря напълно алкохола преди 4 години. Днес той е доволен и щастлив, че е оставил тази зависимост зад гърба си.

Преди да стане трезвеник, певецът изхвърлял по една торба с празни бутилки за 24 часа. Пиел от всичко и по много. Започвал с бира и вино, а завършвал вечерта с водка, уиски или каквото друго имал под ръка. Често му се случвало да няма спомени от предходния ден. Белите петна в паметта му зачестили и тогава осъзнал, че проблемът му е сериозен. Миро определя излекуването си като истинско чудо. „Дълго се опитвах да спра алкохола, но успявах за много малко време, а след това се завръщах към вредния навик. Бях в депресия и нещастен. Още по-трудно беше, защото работата ми е свързана с това да съм между пиещи хора, всеки иска да те почерпи… Разбира се, тогава почитателите ми не знаеха за моята зависимост”, разказвал е музикантът.

По думите му той получил помощ от небето, за да се справи с трудностите в живота, които в онзи момент го тласкали към бутилката. „Пиех стандартно като всеки българин, но после започнах да го правя и когато съм весел, и когато съм тъжен, и когато съм гневен. Случи се така, че прекарах цяла една нощ в молитва, защото ми беше много зле. Бях пил с часове и си казах, че не може повече да продължавам така – или умирам от това, защото този навик вече ме характеризираше като личност, или се измъквам. Справих се с помощта на Бог!”, споделял е Миро, който е много набожен.

Той е ревностен евангелист още от ученик. Едва на 13-години певецът решил, че Господ го пази и приел протестантството. Другите религии не го интригували. Спортът много му помогнал в борбата със зависимостта, макар че като дете изобщо не харесвал часовете по физическо възпитание. През последните години обаче преоткрил тренировките и сега е в по-добра форма от всякога. „Харесва ми най-вече как се чувствам, след това ме мотивира и визията, която постигнах”, разказвал е изпълнителят, който е превърнал тренировките в задължителна част от ежедневието си. Резултатите също са налице.

Съпругата на Миро – бизнес дамата Ели Златанов, която върти ресторант в Лондон, не подозирала за алкохолната му зависимост. Тя си въобразявала, че влечението му към спиртните напитки е в допустимите граници. Не присъствала и по време на кризите му, защото се е установила в английската столица, а певецът е в България.

Музикантът не крие, че с официалната му половинка живеят разделени – тя се занимава с бизнеса си във Великобритания, а той развива музикалната си кариера в родината. Събират се само по празници и почивки. По думите му семейството им не е стандартно, но двамата са намерили начин да се напаснат към ситуацията и са доволни от живота си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече