Warning: Undefined array key "arenabg" in /home/vestbggc/show.bg/wp-content/plugins/arenabgads/jsoncheckbox.php on line 62
Лили Иванова и пилон - това вече надмина въображението на всички - Новини от шоубизнеса

Лили Иванова и пилон – това вече надмина въображението на всички

0

- Advertisement -

Лили Иванова ще пее на откриването на пилон, обяви самата тя в социалните мрежи

Певицата ще извиси глас на Роженските ливади, където ще бъде монтирано уникалното съоръжение.

„Пилонът ще е висок 111 м, защото това символизира площта на държавата – 111 000 кв. км“, заяви пред „Телеграф“ Владислава Андреева от организаторите на събора. И поясни, че първоначално не са търсили рекорд, но проверили и забелязали, че в Европейския съюз най-високият пилон е 100 м в Хамина, Финландия. Роженският обаче ще е рекордьор, защото ще е на най-високото място, където е поставен голям пилон с национален флаг – 1450 м. Андреева поясни още: „Пилонът ще е коничен стълб, отдолу ще има като паметник с капсула на времето, която да бъде отворена след 111 г. Ще има една голяма мраморна карта на България с размери 6х3 м. Тя ще бъде разделена по области, като на всяка област ще има послание. Картата ще бъде изработена безвъзмездно от учениците по каменоделство от село Кунино, Врачанско“.

Самото откриване на пилона е на 13 юли, четвъртък. А от следващия ден започва Националният събор на животновъдството и народното творчество. Двете събития ще прелеят едно в друго. И след церемонията по откриването на пилона ще има концерт на Лили Иванова.

„Самата церемония по откриването ще е доста внушителна и мащабна, ще участват повече от 1000 души. Такъв вълнуващ и запомнящ се спектакъл досега не е правен у нас на открито. Съборът в Рожен е най-българското събитие, което се прави в последните 7-8 години. Срещат се българи отблизо и далеч. Много българи от чужбина специално си идват за събора“, допълни г-жа Андреева.

Съборът на народното творчество и животновъдство на Рожен ще бъде от 14 до 16 юли. Изданието този юли ще отбележи 125 години от началото на Роженския събор, превърнал се в символ на силната вяра в корените, традициите и духа на българската нация. Началото е поставено през 1897 г., когато по инициатива на отец Ангел Инджов, свещеник в с. Соколовци, на Роженските поляни се събират родовете, разделени от тогавашната граница с Турция. Годишнината ще бъде отбелязана с обща родова среща на наследниците на първите родопски родове от с. Долно Дерекьой (днес с. Соколовци) и околността, поставили началото на традицията Рожен. Ще бъде започната символична алея с „Елите на родовете“, която ще възстанови вековната традиция всеки стар род от Соколовци и околността да има свое символично място, белязано с дърво ела на Роженските поляни, за своите срещи.
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече