Филип от сериала „Вина” има унгарски корени

0

- Advertisement -

Владимир Зомбори изгрява за първи път на сцената на „X Фактор”

Скоро ще гледаме Владимир Зомбори в новия български филм „Игра на доверие”, поверена му е и главната роля на Филип в сериала „Вина” по БНТ. Отзивите за него са много ласкави, но малцина знаят, че актьорът има и друга страст – музиката. Той дори изгрява на сцената на „X Фактор” през 2011 г. заедно с певицата Прея, която отпада от надпреварата преди него.

Владимир отива на кастинг за музикалното шоу точно след завършването си в НАТФИЗ. По това време го канят и в трупата на театър „Зад канала”, където остава и до днес. „Докато имах репетиции за „Х Фактор”, имах паралелни репетиции и на тетралната сцена”, връща лентата на спомените артистът. Макар че е един от финалистите в отбора на Васко Василев, той изоставя пеенето, за да се посвети на актьорството.
„Музиката винаги съм я слагал на втори план, защото тя е повече за забавление, повече е екстровертна, а театърът се занимава с вътрешния свят на човека. Ще прозвучи клиширано, но може би всеки един от нас в даден момент е искал да бъде нещо различно, да практикува различни професии. Един живот не стига за това, но на сцената е абсолютно възможно. Там в рамките на два часа можеш да бъдеш когото си поискаш”, разказвал е Зомбори за преимуществата на работата си.
Той се мести от Пловдив в София, за да следва актьорско майсторство в НАТФИЗ. Първоначално му е трудно, защото не харесва столицата, но постепенно свиква със средата. „Струваше ми се враждебно и много забързано, едва ли не опасно място. Но добре че взех това решение, може би воден от най-интересното нещо за мен тогава – да заживея сам някъде. Не съжалявам за секунда”, категоричен е екранният Филип от „Вина”.
За колегите си от театър „Зад канала” винаги се е изказвал положително. Твърди, че се подкрепят, радват се на успехите си и няма място за интриги помежду им. Половинката му Весела Бабинова също е част от трупата. Семейството има дъщеря Йоана, която се роди преди 2 години.
„Това, че с Весела сме колеги, има своите позитиви. Чувствителността ни към света е споделена, защото плуваме в едни и същи води, споделяме едни и същи страсти. Според мен е много по-лесно”, разсъждава Владо.
Дълго време Бабинова и Зомбори са само приятели, но в един момент се поглеждат с други очи. Решават, че трябва да си дадат шанс за нещо по-сериозно. „Знаем се отдавна, така че не трябваше в началото на връзката да се опознаваме. Нямаше го периода, в който бягаш от себе си, за да се харесаш на другия. С нея много си помагаме и в професията. Парадоксалното е, че вярва в мен като актьор повече, отколкото аз си вярвам. Тя има много особена органика на сцената, верен подход към ролите и силен характер по отношение на работата си”, споделя звездата по адрес на жена си.
Чаровната актриса също се изказва ласкаво за благоверния си: „Винаги съм се чувствала добре в компанията на Владо и ми е било хубаво да си прекарвам времето с него, дори когато бяхме само приятели”. Те много пъти са играли заедно на сцената и пред камерата – последно в сериала „Мен не ме мислете”, където Бабинова има главна роля.
С днешна дата двамата се радват на дъщеричката си Йоана, която се появява на бял свят през 2020 г. Любопитна подробност е, че Весела и най-близката й приятелка Луиза Григорова, на която дори е кума, раждат в един и същи ден – 28 септември.
Владимир определя себе си като отдаден родител. Иска да възпита у детето си морални ценности, но не желае да се налага и не подкрепя свръх амбицията, която според него не би могла да доведе до нещо добро. Важно му е само наследницата му да спортува, защото движението е пряко свързано със здравето. Иначе вярва, че малката Йоана сама ще избере правилния път, по който да върви в бъдеще.
Интересната фамилия на актьора има унгарски корени. Навремето прадядо му идва в България от Австро-Унгария като придворен сладкар на Цар Фердинанд. „Бил е предприемчив човек, имал е три сладкарници в София. Баба ми по бащина линия бе наследила неговите умения – правеше от захар прозрачно като стъкло „тесто”, разстилаше го върху мраморна плоча и с помощта на газениче оформяше от него цветя. Всичко това правеше с невероятно търпение. Баща ми също умее да готви. На мен все по-рядко ми остава време да го правя, въпреки че понякога си представям, че имам малка сладкарница. Имаме и фамилна рецепта за яйчен крем, какъвто не съм опитвал никъде другаде. Прадядо ми е правел от „стъклената” захар и украса за елха. Представяте ли си колко е било хубаво за децата, когато се разваля украсата, да могат да я изядат?!”, споделя екранният Филип за кулинарните заложби на роднините си. Самият той също има такива, дори е участвал в предаването „Черешката на тортата”, където е демонстрирал уменията си в кухнята.
Лицето на Владимир е познато от редица български филми и сериали. Дебютира в „Миграцията на паламуда”, има роли във „Воевода”, „Дъвка за балончета”, „ В сърцето на машината”, както и в сериалите „Пътят на честта”, „Мен не ме мислете”, „С река на сърцето”. От 17 февруари по екраните тръгва „Игра на доверие” с негово участие. Там си партнира с Луиза Григорова.
Зомбори твърди, че не приема случайни предложения за работа. „Могат да отведат кариерата ти в недобра посока. Аз съм отхвърлял роли в сериали и театрални постановки, дори когато съм седял без работа. Дори родителите ми се чудят защо го правя. За да успееш в нашата професия, освен талант, трябва и късмет, и сила на характера. Не ми е важно на всяка цена да съм на екран”, убеден е акьорът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече