Пръсна с хонорар! Ето каква тлъста пачка лапна Захари Бахаров за „Войната на буквите”

0

- Advertisement -

Теодора Духовникова прибрала 60 000, Деян Донков – само 25 заради кратко участие

Захари Бахаров окончателно се утвърди като най-скъпоплатения актьор у нас благодарение на участието си в новия сериал на БНТ „Войната на буквите”. Звездата е истински рекордьор по хонорари. Според източници на „Уикенд”, той е прибрал 100 бона за 12-те епизода на продукцията. Колегите му Теодора Духовникова и Деян Донков били с далеч по-скромни приходи.

Захари Бахаров надмина по хонорари най-скъпите звезди у нас. Колегите му Михаил Билалов, Владо Карамазов и дори Юлиан Вергов, с които доскоро бяха на един кантар, сега могат само да му дишат праха, твърдят източници от киносредите. Понеже в последните години се изявява не само като актьор, но и като бизнесмен със супер успешния си проект „Поетите”, големият Бахаров много вдигна летвата и вече отказва да работи за чест и слава. Той приема само скъпо платени участия, а от „Войната на буквите” е спечелил колкото за апартамент на морето. С БНТ се били разбрали за цели 100 хиляди лева.
В телевизията много държали на участието му заради феновете, които привлича. Известно е, че Захари, за разлика от други свои колеги, които минават за секс символи, има не само почитателки, но и почитатели, които го харесват заради хулиганските маниери. Той е бил един от малкото актьори в екипа, които са можели да преговарят за хонорари. Ролята на Георги Сурсувул във „Войната на буквите” е писана специално за него, а нареждането е било продуцентите да се съгласят с всички условия, които звездата поставя, само и само да приеме офертата.

Колежката на Захари – Теодора Духовникова, а била далеч по-скромна с исканията си. Тъй като жените в киното не само в България, но и в целия свят, продължават да са много по-зле платени в сравнение с мъжете, тя се била договорила „само” за 5000 лева на епизод или 60 хиляди за целия сериал, който се състои от 12 епизода. Духовникова също не се е явявала на кастинг за ролята си на царицата – съпруга на цар Симеон Велики. Тази роля е била създадена специално за нея и е била гарантирана от самото начало. Между другото, двамата със Захари ще използват инерцията от проекта, за да направят и свое театрално представление, режисирано от Явор Гърдев. Премиерата е насрочена за средата на февруари.
За разлика от двамата си колеги, третата голяма звезда сред актьорите във „Войната на буквите” – Деян Донков, не го е огрял чак толкова голям финансов късмет. Макар да взима ролята на най-великия български владетел – Симеон I, той е приел далеч по-скромен хонорар, тъй като героят му е в сценария твърде кратко. Историята в сериала започва в последната година от царуването на Симеон, така че се очаква героят на Донков да умре и това да стане повод за много политически интриги, в които главни действащи лица са вдовицата му и нейният брат. Говори се, че Динката се бил разписал срещу хонорар от 25 000 лева.
Останалите в продукцията са били далеч по-скромни. Дарин Ангелов и Валентин Танев имали твърде малки роли, за да могат да се пазарят за пари, а младите звезди Климентина Фърцова, Ненчо Костов и особено Даниел Върбанов, който играе главната роля – на княз Баян, били влезли в проекта основно за опита и славата, които той може да им донесе.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече