Ромката Соня печели „Гласът на България”?

0

- Advertisement -

Жаклин Таракчи има най-големи шансове да конкурира певицата от село Брежани

Фолк звездата Галена се готви за втора победа като треньор в „Гласът на България” от общо две участия в шоуто до момента. След Петя Панева, която спечели приза миналата година като част от отбора на фолк звездата, сега на ход е ромката Соня Михайлова, която на свой ред я избра за треньор. 24-годишното момиче от село Брежани впечатли зрители и жури още на кастингите на тъмно, когато изпя „Излел е Дельо хайдутин”. Оттогава трупа все повече фенове.

Ромката Соня впечатлява и с глас, и с характер. Момичето става майка още преди 4 години, но намира сили да съчетава отглеждането на детето си с учене в университет. В гимназията Соня е учила народно пеене, като в същото време е работела като певица по заведения, за да подпомага семейния бюджет. Още преди 5 години дава интервю за онлайн медия, в което споделя, че е избрала народното пеене, тъй като не харесва попфолка. „Лекият жанр” я отблъсква заради облеклото на певиците – „много се разголват”, обяснява момичето в интервюто, което е със заглавие „Ромка с бъдеще”.
След като завършва гимназия, Соня записва специалност „Изпълнителско изкуство” в Югозападния университет в Благоевград, а после – и втора специалност „Педагогика на музикалното изкуство”. Цялата й биография до момента може да служи като добър пример за други момичета от ромския етнос. Ето защо очакванията са за силна подкрепа на финала на шоуто в неделя.
Зрителите масово споделят възхищението си от Соня. Харесват гласа и скромното й поведение. Масовото мнение е, че тя е най-талантливата в шоуто тази година.

Единствената, която се доближава до одобрението, което Михайлова получава, е 18-годишната Жаклин Таракчи от отбора на Дара. Смята се, че тя е най-силната конкурентка на Соня за победата в шоуто. Жаклин изгрява в Би Ти Ви още преди 5 години, когато се явява на кастинг в друго шоу на телевизията – „България търси талант”. Михаела Филева, която тогава е част от журито, натиска златния бутон, обявява момичето за откритието на сезона и го изпраща директно на финалите. Макар да не печели, Жаклин продължава да се развива в музиката и преди две години издава първата си песен – „Какао”. Сега прави истински фурор в „Гласът”, но споделя, че занапред иска да учи психология, а не музика. Надява се да дойде ден, в който ще създава изкуство, което лекува душите на хората.
Двете дами, които се радват на най-голяма зрителска любов в „Гласът” този сезон, са следвани плътно от Калоян Николов от отбора на Любо Киров, когото всички обявиха за българския Джейсън Момоа заради поразителната му прилика с холивудската звезда. Той не се явява в шоуто за първи път. Участваше и преди три години, само че тогава го наричаха „Хал Дрого” – на името на героя, който Момоа играеше в сериала „Игра на тронове”. Той беше в отбора на тогавашната треньорка Михаела Филева, която обаче го отряза на крачка от големите концерти.
Тримата други финалисти също имат добри шансове, стига да подберат подходящи песни. Това са Александър Петров от отбора на Галена, Десислава Латинова от отбора на Иван Лечев и Виктор Стамболов от отбора на Любо Киров. Дни преди финала обаче Соня, Жаклин и Калоян изглеждат с далеч по-добри възможности за победа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече