Венелин Петков на съд с жена си заради децата

0

- Advertisement -

Известният журналист на война с бившата си половинка Николета Маданска

Венелин Петков е във война с вече бившата си жена Николета Маданска, пише Уикенд. Няколко месеца след раздялата на двойката на дневен ред е дошла темата с попечителството над децата и грижата за тях. Според запознати, бившият шеф на новините в Би Ти Ви изобщо не бил доволен от начина, по който майката на неговите двама синове ги поставя под светлините на прожекторите още от бебета.

За войната между Венелин и Николета стана ясно преди няколко дни от публикация на Петков в социалните мрежи. Тя е насочена срещу използването на децата като инструмент за трупане на рейтинг от майки-инфлуенсърки. Телевизионерът не посочва точно кои майки има предвид, но се смята, че публикацията му е насочена именно към неговата собствена бивша жена, която не спира да споделя в социалните мрежи подробности около начина, по който отглежда децата си, придружени с техни снимки, пък макар и в гръб. Откакто роди, Николета Маданска събра много фенове в социалните мрежи, без да прави каквото и да е, освен да показва приятни моменти, прекарани най-често с двамата й синове – Йоан и Михаил. Единият скоро става на две годинки, а другият ще празнува първи рожден ден малко след Коледа. Маданска вече гони 20 000 последователи в Инстаграм.
Ето какво а написал Венелин във връзка с използването на детски снимки в социалните мрежи. „Относно публикуването на снимки и други лични данни на деца… Статията по-долу е пример за това какво може да причините на детето си, докато го раздавате „инфлуенсър” с техните снимки. Децата са личности и е тяхно право и наше задължение да се съобразяваме с това. Живеем в цивилизована държава, където правата на личността са гарантирани”, пише Петков и публикува статия, свързана с влиянието върху децата, което оказва публикуването на техни снимки. Той посочва и текстове от закони, свързани с правата на децата. Единият е член 32 от Конституцията, който обявява личния живот на хората за неприкосновен, а снимането на хора без съгласието им – за незаконно. Вторият текст е член 11а от Закона за защита на детето, според който данни за дете не могат да се разгласяват без съгласието на родителите му.
Бивши колеги на Петков коментират, че публикацията му е насочена директно срещу неговата бивша половинка Николета. Докато все още бяха заедно, той не се дразнеше от снимките на момчетата, които майката публикуваше. Сега обаче бил бесен, като вижда как спортната журналистка демонстрира щастие с децата, които вече живеят с баба си и дядо си вместо с баща си. Твърди се, че цитирането на текстове от закона, свързани с нарушаването на правата на децата, може да е намек, че Венелин обмисля да оспори попечителството на майката над тях. Шансовете да докаже, че Николета е лоша майка, са нищожни. Досега тя никога не е показвала лицата на момчетата. Всички снимки, които публикува, са в гръб. Твърди се, че Маданска е чудесна майка и няма шансове да бъде лишена от попечителство. Това, което буди недоумение, е какво трябва да се направил Венелин, за да я накара да си събере багажа и да го напусне с две малки деца на ръце, едното от които – бебе.
Това е поредната провалена връзка на Венелин Петков. Заради тежкия си характер той преди години се раздели с екранната си партньорка Гена Трайкова, с която въртя любов в продължение на няколко години. Бившите водещи на централните новини в Би Ти Ви бяха една от любимите двойки на България. Гена обичала Венелин и била готова да остане с него цял живот, но в крайна сметка двамата се разделиха. До ден днешен тя пази топли чувства към него. Доказателство за това е, че си подаде оставката в телевизията, когато стана ясно, че той си тръгва.
Последва връзката на Петков с Поли Гергушева, когато тя все още беше стажантка. Момичето побързало да скъса с шефа си, когато на няколко пъти го видяла бесен за дреболии. Днес блондинката е щастливо омъжена и има син.
След нея в живота на Петков влиза Николета Маданска. Позитивната и винаги усмихната водеща на спортните новини дълго успяваше да успокоява страстите на избухливия си мъж. Самият факт, че му роди две деца в рамките на две години доказва колко го е обичала. Сега обаче двамата явно са на нож.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече