Поредният спасител: Кубрат Пулев се вижда като новия Слави

0

- Advertisement -

Боксьорът търсел спонсори за политически проект

В политическата каша, насред която никоя партия не успява да грабне сърцето на народа, а съставянето на кабинет изглежда мираж, Кубрат Пулев може да се окаже новият фаворит и спасител. Откакто преди няколко дни човекът от ринга се похвали, че вече е магистър по политология, а след това даде обширно интервю в парламента, в който се разходи свойски, макар и за първи път, Кобрата запали червена лампичка на по-наблюдателните избиратели.

„Пулев явно е кандидат за новия спасител и месия.”, „Гласят го да стане Бойко Борисов II, пак ще ни пробутват нов месия.” Такива коментари заваляха в социалната мрежа след новите изяви на боксьора.  
Според източник на „Уикенд”, Пулев наистина планира да направи партия. Той се е спрял на името „Велика България”. Боксьорът в момента търсел съмишленици и финансиране за проекта си. Бил убеден, че партията му може да се превърне в една от основните у нас.
Шампионът всъщност изцяло отговаря на профила на любимците на народа – има хиляди фенове, държи се по балкански фамилиарно, т.е. по нашенски, не си играе със сложни обяснения, изградил си е образ на истински патриот, който е готов на всичко за България. С две думи – човек от народа.
Пулев очевидно има амбиции за голямата политика, и то не за първи път. Ако не на тези избори, на следващите може вече да е лидер на партия и да обере гласовете на голяма част от хората, разочаровани от компрометираните партии и политици, които „едно правителство не могат да направят”.
Миналата седмица Кубрат се похвали, че вече официално е магистър по политология. Дипломата си е получил в УНСС от ректора на ВУЗ-а проф. д-р Димитър Димитров на тържествена церемония в учебното заведение. „Чувствам се щастлив и удовлетворен от времето, в което успях да бъда част от магистърската програма по политология на УНСС. Време, което ми даде ценни знания и време, което ми даде възможност да срещна изключителни професионалисти сред преподавателите. Благодарен съм на ръководството на университета за този шанс”, благодари Пулев.
Това веднага наведе на мисълта, че Кобрата май пак се връща към старите мераци – да направи партия и да се пробва на политическия ринг. Миналото лято Пулев оповести амбицията си да направи партия, след като отправи „кроше” по Слави Трифонов, като го нарече „неадекватен в политиката” и човек, който не може да реши проблемите на хората.

„Не виждам и кой може да го направи на този етап, няма никаква алтернатива, от няколко партии са ми предлагали да се присъединя към тях, включително и от ГЕРБ, но съм отказвал винаги”, сподели тогава боксьорът. „Отдавна мисля да направя своя собствена партия, бях тръгнал, но се отказах, реших, че не е настъпил моментът, но виждам, че кризата се задълбочава, а хората не заслужават това и не е редно да опират до един шоумен, когато са докарани до просяшка тояга”, натърти тогава Пулев.
И  заяви, че има ясна стратегия за управлението на държавата в следващите 10 години, за да се избегнат реформи на парче, които са много вредни. „Истински човек съм и много обичам България, ще вложа цялата си енергия”, обещава Кобрата.
Явно тогава намеренията му се размиха, след като Трифонов обра овациите, като партията му „Има такъв народ” стана първа политическа сила в парламента. На гребена на вълната бяха и „Продължаваме промяната”. Сега обаче, когато ИТН е напълно опустошена и дори не влезе в Народното събрание, а ПП събра и много недоволство от избирателите, Кобрата явно си дава сметка, че моментът е дошъл, и сондира почвата за свой партиен проект.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече