Имала ли е помагач внучката-убийца на Виолета Донева?

0

- Advertisement -

Младата жена отключила биполярно разстройство или шизофрения след предозиране с наркотици

Внучката на брутално убитата екранна икона Виолета Донева – Ива, е направила пълни самопризнания пред разследващите и е описала подробно как е причинила смъртта на баба си, гласят източници сред разследващите. Показанията на младата жена обаче не могат да бъдат включени в делото, докато не й се направи обстойна психиатрична експертиза, пише Уикенд.

Момичето е признало, че с баба й са се скарали жестоко за дребна сума пари, в резултат на което то загубило контрол над действията си. Ива е с доказани психични проблеми и се е лекувала в клиника, но по закон трябва да бъде изследвана от комисия. Тя остава единственият заподозрян за убийството на актрисата Виолета Донева. Според съседите в кооперацията обаче Ива е имала съучастник. В последните месеци тя се движела в компанията на някакъв изпаднал наркоман.

Внучката на Виолета Донева е отключила биполярно разстройство или шизофрения след предозиране с наркотици. Момичето променило коренно поведението си през последните няколко месеца и започнало да се държи агресивно, твърдят близки до семейството пред разследващите органи. Тя непрекъснато изнудвала баба си за пари. Малко преди смъртта си актрисата успяла да продаде свой наследствен имот за сумата от 350 000 евро. От парите обаче няма и следа.

Виолета Донева бе намерена мъртва в дома си в столичния кв. „Изток“ на 22 октомври. Актрисата живеела сама в кооперация на ул. „Пиер Дегейтър“. Няколко дни поред тя не вдигала телефона на сина си Иво, дете от брака й с режисьора Людмил Стайков, както и на приятели. Затова мъжът потърсил помощ от полицията. Униформените разбили вратата и заварили жената в локва кръв. Така веднага станало ясно, че актрисата не е починала от естествена смърт.
Версията за грабеж отпаднала бързо. В апартамента не изглеждало сякаш някой го е претърсвал, за да открие ценни вещи, а и заради заключената врата в началото се разследвало дали тя не е посегнала сама на живота си.

При аутопсията съдебните медици открили множество прободни рани. Те обаче забелязали и счупена подезична кост. Това означава, че Донева е била душена. Травмите по 81-годишната актриса били хаотично разпръснати из торса на жената, личало, че е намушквана с бясна ярост, което било типично при нападение от близък човек.
Разследващите бързо се насочили към роднини на актрисата, защото само те имали ключ за жилището. Основни заподозрени станали нейна племенница и внучката. След няколкодневно разследване се разбрало, че племенницата е невинна, а убийството е извършено от внучката. Въпросът обаче е дали тя е имала помагач.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече