Александър Димов от новия сериал „С река на сърцето” бил синя каска

0

- Advertisement -

Актьорът получавал неприлични предложения и от мъже, и от жени

Александър Димов, който нашумя с ролята си на д-р Владов в лекарската поредица „Откраднат живот”, а сега е част от звездите в новия сериал „С река на сърцето”, невинаги е копнеел да се изявява като артист. Като малък роденият в Пазарджик актьор мечтаел да стане моряк. Той прекарвал незабравими лета с дядо си край Бургас, оттам дошла и любовта му към корабоплаването.

С настъпването на тийнейджърството Димов се насочил към ново поприще. От 14 до 18-годишна възраст той тренирал сериозно бокс и даже станал областен шампион. Актьорът влагал всичките си усилия в тази посока и вярвал, че бъдещето му е предначертано, но впоследствие съдбата го отвела по различни пътища. „Исках да бъда моряк, боксьор, после бях войник, но никога не съм мечтаел да съм артист – даже нямах никакъв афинитет към театъра и киното”, откровен е Александър, пише Уикенд.

Малцина знаят, че чаровникът някога е бил синя каска в корпуса за бързо реагиране в Карлово. Там се научил да борави с всички видове огнестрелни оръжия и много пъти се е сблъсквал с лицето на смъртта. „В казармата ни бяха събрали бивши спортисти, бяхме в спортни роти. Хулиганчета, по-буйни. Повечето не бяха продължили към професионална спортна кариера, ами бяха тръгнали по друг път – пиене, цигари и т.н. Сблъсквал съм се с лицето на смъртта много пъти. Не бих казал нещо конкретно, не ми се ровичка. Виждал съм в казармата хора, които се самоубиват, психиката им не издържа. Уменията, които придобих в тези по-специални обучения, изградиха железен характер у мен. Не се паникьосвам лесно!”, споделял е екранният Борис от „С река на сърцето”.

Александър определя себе си като доста буен и силно темпераментен човек. До онзи момент актьорството не представлявало интерес за него и даже смятал, че тази професия е несериозна.

„Това е последното нещо, с което съм си представял, че ще се занимавам. Признавам си, че като цяло не харесвам актьорите. И преди не ги харесвах. Мислех си, че са „пеперуди”, пък и това изобщо не е мъжка професия. Някак си гейските среди не ми допадат. Не съм хомофоб изобщо, не ме разбирайте погрешно. Вече съм наясно, че актьорството е женска професия и е пълно със суета – гримират те, обличат те в женски дрехи. Играл съм и жени! Но аз пък открих в професията нещо друго, което ми носи заряд.”, разказвал е Димов.

Заради атрактивния си външен вид той често получавал неприлични предложения и от дами, и от господа. По думите му гейовете се държали една идея по-прилично, докато жените директно го атакували с вулгарни предложения и даже му пращали голи снимки. Артистът се хвали, че винаги е бил популярен сред нежния пол и навремето е вършил много глупости заради гаджета. Той дори се озовал в НАТФИЗ заради тогавашната си приятелка, която искала да стане актриса. Явил се на кандидатстудентските изпити на шега и неочаквано за самия него, бил приет. Завършил е класът на Крикор Азарян и Тодор Колев, а оттам насетне кариерата му търпи възход.

„Това са хората, които са ми дали първите стъпки в актьорското майсторство. Хората, които са ме научили какво е да бъдеш актьор. Били са част от живота ми доста дълго време, за което съм безкрайно благодарен. Най-важното, което научих от тях е, че актьорската професия трябва да извира от теб, да живееш за нея и да имаш необходимост от нея. Освен талант ти е нужен и характер – да имаш волята да издържиш на всички спънки по пътя си. Това е професия, която става част от самия теб”, коментира звездата от „Откраднат живот” и „С река на сърцето”.

Екранният д-р Владов вече е на 42 години, но в момента няма жена до себе си. С бившата му съпруга се разделили драматично, защото непрекъснато го ревнувала от засуканите колежки. Тя не била част от артистичните среди и трудно успявала да разбере неговия свят. „Имахме разправии, големи скандали. Дори ми е изхвърляла багажа през терасата. Бившата ми жена не е от бранша. Много често хората си представят някакви глупости след представления, а ти си скапан, връщаш се в хотела, хапваш нещо и заспиваш. Това е просто работа!”, обяснява Димов за перипетитие, през които е преминал в личния си живот. Той смята, че дамата до него трябва да проявява разбиране и да е по-широкоскроена.

Заради ангажимента си към сериала „С река на сърцето” Александър изкара цялото лято във Видин, където протичаха снимките. Според него с героя му Борис са доста различни, но имат и някои общи чери. „Като всяко разглезено дете неговата най-голяма слабост е, че не приема „не” за отговор и не умее да губи. Не може да преценява кога да спре и не осъзнава, че всяко негово действие има последствие, за което трябва да поеме отговорност. Наред с това той има много пороци като алкохола и хазарта например, които са голяма слабост и често го поставят в опасни ситуации. Готовността му да рискува баче е една от силните му черти. Без риск няма успех – ако винаги залагаш на сигурно, няма как да се развиваш. Това е и чертата, по която си приличаме с Борис. Аз също съм рисков играч, обаче си понасям последствията и се изправям пред тях, ако съм сбъркал”, споделя екранният партньор на Луиза Григорова.

За своята добра приятелка и колежка той казва, че се сработват отлично, защото не за първи път се засичат на снимачната площадка. „Познаваме се от много години, Луиза е чудесен партньор, страхотен приятел и невероятен колега. С всички останали също се познаваме, с някои от тях сме работили заедно, с други не, но това не ни пречи. Разбираме се чудесно и нещата се получават с лекота”, твърди Александър. И допълва, че за тази хармония допринася режисьорът Мартин Макариев, който е и съпруг на Григорова. „Всички са истински професионалисти, много са талантливи и пасват идеално на персонажите си”, категоричен е Димов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече