Биляна Гавазова влиза в политиката! Тв звездата алармира, че може да обявят сиренето ни за вредно

0

- Advertisement -

Биляна Гавазова май се гласи скоро да се сбогува с безработицата. Бившата водеща от Би Ти Ви ясно показва, че има интересни предложения за работа. Засега не е разкрила точно какви, но изглежда, става въпрос за политика. Напоследък избори у нас са правят през няколко месеца и Биляна най-вероятно ще взима добри пари, ако се уреди в това поприще.

Макар че все още официално се води бе работа, Биляна Гавазова преди няколко дни показа, че не може да се оплаче от липса на ангажименти. Тя е била модератор на конференция, на която се е обсъждало как да се разграничават полезните от вредните храни. Била е поканена от Италианското посолство в България, а на събитието се е видяла с доста хора с влияние в европейската политика по храните.

По повод тази тема освободената от Антон Хекимян бивша водеща на „Тази сутрин” написа в социалните мрежи цяло изложение, което прилича на политическа реч. Тя обяви, че родното сирене и кашкавала ни съвсем скоро може да бъдат обявени за вредни в цяла Европа, и че правителството ни – което и да е то, трябва да вземе отношение по темата и да ги защити.

Думите й издават, че тв звездата май има амбиции да се изявява в области, свързани с политиката но храните.

Ето част от текста: „В края на годината в Европейската комисия предстои широк дебат с възможност да бъде взето и окончателно решение – всички държави в общността да маркират храните и напитките с един и същи етикет. В Европа се борят две основни схеми – тази на „светофара” и „батерията”. От думите на доцент д-р Захари Велчев стана ясно, че при избора на NutriScore или цветната схема (светофара –  б.а.) българското сирене и кашкавал могат да светнат в червено като ВРЕДНИ храни. Доста смущаващо, нали? Българската държава също има право на мнение, дори е препоръчително, но засега нагласите са да запазим НЕУТРАЛИТЕТ. Дали? И в чия полза би било това? Възникват много въпроси, които тепърва ще бъдат обсъждани. Защото без правителство може и да изкараме известно време, но без храна и вода… едва ли…”.

Няколко дни след като ги написа тези наподобяващи политическо изявление думи, водещата публикува „понеделнишка” снимка, на която изглежда доста делово. Откакто си събра багажа от Би Ти Ви, Гавазова показваше основно „отпускарски” снимки, за които позира в лежерен вид. Този път обаче бе в бяла риза, седнала зад волана, като че ли отиваща на работа. Към снимката Биляна написа „Избирам светлата страна”. Какво има предвид, засега не е известно. Най-вероятно става въпрос за работа, свързана с някаква кауза. Нищо чудно тя да е в областта на любимата й тема – безопасност на храните и защитата на родната продукция, пише „Уикенд“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече