Защо Дарина Павлова не погреба свекъра си? Бащата на Илия Павлов почина в хоспис

0

- Advertisement -

„Ама как така е умрял? Чухме се за Нова година, звучеше добре! Какво се е случило с него?” – така невярващ посрещна вестта, че бащата на мултимилионера Илия Павлов – Павел Найденов, си е отишъл, негов близък приятел. Оказа се, че в последните месеци той е бил изоставен от роднините си в луксозен частен хоспис, където скоропостижно го е настигнала и смъртта.

При това преди повече от месец, без никой да разбере! Въпреки че имаше хиляди близки, Павел Найденов дори не беше погребан, не бе публикуван и негов некролог. Решението смъртта му да бъде обвита в тайнственост е взето от снаха му Дарина Павлова.

84-годишният бай Павел, както повечето му приятели и служители във фирмата го наричаха, през последните 3 години от живота си живеел доста самотно. След смъртта на втората си съпруга, която била доста по-млада от него, той нямал никакво желание да се радва на дните, отредени му от Бог, пише „Уикенд“.

Възрастният мъж видимо се занемарил. Още преди обяд почвал с малко уиски, за да върви денят му спокойно и да не мисли за близките си, които вече не били сред живите. Корав като характер, Павел Найденов редовно проронвал сълзи пред най-верните си приятели, защото се чувствал самотен и нито бизнеса, нито парите го правели щастлив.

Здравословните му проблеми се задълбочили още през януари 2022 г., когато претърпял лек инсулт.

Оправил се, но за пълно възстановяване и дума не можело да става. По съвет и идея на снаха си Дарина Павлова бил настанен в частен хоспис, където за здравния му статус се грижел медицински екип. За беля, малко след инсулта, той хванал коронавирус и се наложило да бъде поставен за обдишване в столична болница. С кислородна маска прекарал няколко седмици.

Ако се вярва на мълвата, преди инсулта бащата на Илия Павлов прекарал коронавирус на крак. Именно в резултат на нелекуване на Ковид-19 той получил инсулт, а след това пневмонията го повторила. На 24 февруари сърцето му не издържало, а душата му се пренесла при децата му, които така и не можеше да прежали.

По настояване пак на Дарина Павлова кончината му била пазена в тайна от обществото повече от месец. Никой не отговарял и на двата му мобилни телефона. Офисът му в центъра на София стол затворен, като от време на време се вясвала чистачка, за да не потъне всичко в прах и паяжини.

Семейство Павлови взели решение бизнесменът да бъде кремиран, а  урната била положена в семейния гроб в софийското село Долни Богров, от където са корените на Найденови. В селото също не знаели, че бай Павел си е заминал. Параклисът, който синът му издигна преди време, стоял отдавна затворен и нямало как човек да влезе, за да запали свещичка. Младежите от Богров дори не знаели кой е бай Павел, а внуците му от Америка така и не пожелали да видят родното място на баща си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече