Истината! Благо Джизъса избягал от България заради дългове! Лихвари го търсят под дърво и камък

0

- Advertisement -

Благой Георгиев – Благо Джизъса остава гол като пушка и буквално на улицата, след като бе изритан от Златка Райкова, научи „Уикенд”. Оказва се, че бившият футболист дължи огромни суми пари на финансова компания, включително и за неплатени сметки за вода. Кредиторите дори успяват да го осъдят, барабар с родителите му, но татуираният плеибой така и не започва да си плаща. Причината далеч не е липсата на желание, а факта, че Джизъса е напълно разорен.


През последните години Благой Георгиев на практика е издържан от русата Златка, но след като плеймейтката му би шута, подаянията секват. Така единствените, които са склонни да го приютят, са неговите родители. Поне докато не си намери нова любовница, която да спонсорира купонджийският му живот.


Грозният фалит на Благой Георгиев се точи вече няколко години, обясняват запознати. Крахът започва след развода му с Есмер Омерова през 2018 г. заради постоянните му забежки. След като мълвата за изневерите му стига до чеченските роднини на Есмер, Благо е принуден буквално на пожар да се изнесе към България. Успява да си вземе единствено два куфара дрехи. До кръвно отмъщение не се стига, но Георгиев е принуден да остави след развода цялото си имущество в Русия на Есмер и синът им. Твърди се, че става дума за луксозен ресторант в Москва и сериозна сума пари. Георгиев все пак запазва за себе си баровската вила в столичния кв. „Горна Баня”, която години преди това си е построил със заеми.


Заради бягството си, Георгиев жертва и футболната си кариера в Русия. Твърди се, че след пристигането в София той разчита да си намери нов отбор и така да изкара отново пари. Навика да обикаля нощните клубове всяка вечер му изиграва лоша шега. След постоянните запои, Георгиев губи спортна форма и надеждите за нов договор се изпаряват. По това време той започва да играе и комар, твърдят източниците ни.
Все пак късмета не го изоставя напълно.

Прясно разведеният плейбой заживява с плеймейтката Златка Райкова, която му роди още един син. Твърди се, че влюбената блондинка, проявява разбиране към проблемите на Джизъса и поема издръжката на семейството. С малки изключения, като участието във „ВИП Брадър”, Георгиев не изкарва никакви пари. В опит да рестартира кариерата си във футбола, Джизъса дори се съгласи да даде името си под наем на съмнителни чеченски бизнесмени.

Като тяхно лице той миналата година опита да купи заплашеният от фалит македонски гранд „Вардар” (Скопие), но до сделка не се стигна. За сметка на това, разходите му за запои по кръчмите и нелегален хазарт, на секват. За известно време Благой разпродава наследствени ниви, край София за да си покрива разходите, но и това кранче секва. Уж временната роля на Златка като глава на семейството се оказва постоянна и след дълго търпение тя накрая би шута на бившия футболист.


За беля, разходите на Георгиев далеч не са само за ядене, кръчмарски купони и игра на зарове. Къщата в „Горна Баня” където се нанасят в началото със Златка, така и не е изплатена. Освен вноските по кредита, Джизъса пропуска да си плаща дори и сметките за вода, данък сгради и такса смет. След кратко търпение, фирмата отпуснала парите за къщата си я взема обратно през 2018 г. Така Благо и Златка са принудени да се изнесат в апартамент под наем.

Палата, който преди това Благо Джизъса е обзавел с дизайнерски мебели, моментално е обявен за продажба. Офертата обаче не е негова, както се писа в медиите, а на кредиторите, които искат 700 000 евро за къщата. Купувач бързо се намира, но платените от него пари не стигат за да се покрият дълговете на Благой Георгиев. За това и фирмата отпуснала му заема отново го погва.


През 2019 г.  бившият футболист обещава, че съвсем скоро ще плати, но… явно забравя. Така кредитната фирма завежда дело срещу него и естествено печели. От присъдата става ясно, че натрупаните сметки са за 46 472,95 лева. Георгиев отново обещава да ги изплати. През 2020 г. Джизъса дори подписва специално споразумение, че ще се издължи на седем месечни вноски. Както можем да се досетим, между обещания и реалност има огромна разлика. Закъсалият бивш футболист не плаща и лев.


Така преди няколко месеца се стига и до намеса на съдия изпълнител. Твърди се, че освен самият Благой Георгиев, като солидарни длъжници са привлечени и родителите му. В случай, че възрастните хора не се разплатят, то може да бъде продадена и тяхната къща. За момента вървят пазарлъци, чиито изход все още не е ясен, обясняват запознати.


„Благой закъса жестоко заради страстта си по хазарта. Загубил е на комар близо 1 милион лева за последните 4 години. Това, съчетано с изневерите му, принуди Златка да му бие шута”, казват познати на разделената двойка. А блондинката не крие, че е отвратена от него. „Благой се оказа страшен боклук”, отсича Райкова, която според близките й страшно съжалявала, че му е родила дете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече