Студена война в бТВ! Деси Банова и Мон Дьо се хващат за гушите

0

- Advertisement -

Челен сблъсък и много тежък междуличностен конфликт се очаква съвсем скоро в Нова телевизията между „президентшата” Деси Банова-Плевнелиева и светския журналист Мариян Станков – Мон Дьо. Бившата синоптичка се връща на работа след близо 3 години и половина в отпуск по майчинство и ще работи по нова рубрика в сутрешния уикенд блок „Събуди се”. Тя обаче ще е почти същата като на колегата й, който от години прави най-добрите интервюта със звезди в телевизията.

Деси Банова уж щеше да се връща на работа през септември миналата година, но целият есенен тв сезон мина без нея. Ето обаче, че президентшата все пак ще изгрее в Нова телевизия, макар и след прекъсване, продължило близо три години и половина. За всеки, който поне малко е запознат с родните закони, е ясно, че толкова дълъг отпуск по майчинство няма дори и у нас, където се радваме на най-дългото майчинство в цяла Европа.

Дори у нас максимумът, който една жена може да прекара вкъщи, без да напуска работа, е три години, като през третата е в неплатен отпуск. После може да си вземе по един месец допълнителен отпуска за всяка година от майчинството, но както и да се смята, времето, което Деси изкара вкъщи, е твърде много, пише „Уикенд“.

Госпожа Плевнелиева май е прекратила трудовия си договор в телевизията и е минала на хонорар там, шушукат работещите в Нова. Тя вече официално е изключена от списъка с водещите. Името й фигурира в графа „автори”, което може да се разглежда като знак, че действително е станала външен сътрудник, на когото се плаща не твърда заплата, а хонорар за всеки излъчен материал.

По-интересно е обаче какво ще работи Деси. От телевизията съобщиха, че вече няма да показва прогнозата за времето, а ще прави интервюта с „популярните личности в различна светлина, разказвайки техните човешки истории”. Това на практика е същото, което прави и колегата й Мариян Станков-Мон Дьо. Той от години разработва жанра „портретно интервю”, в което представя човешките истории на популярни личности. Защо е било нужно да се отделят пари и за хонорари на Деси Банова, която да прави същото, само че за първи път в живота си, не е ясно.

Със сигурност обаче Мон Дьо не е доволен, че му измъкват рубриката под носа, пък макар и под друго име, след като години наред я налагал като своя лична марка в ефира на Нова. Не стига, че ще правят един и същи тип интервюта, ами с Банова ще се изявяват и в едно и също предаване – „Събуди се”. Ясно е, че единият е излишен, но кой от двамата? Мон Дьо прави най-добрите интервюта от този тип в Нова. Деси пък е популярно лице със здрави връзки и няма как да изхвърли. Говори се, че засега двамата се гледали на кръв и водели нещо като „студена война” – без открит огън помежду си, но с непрекъснато нагнетяване на напрежението.

Деси Банова роди син на мъжа си Росен Плевнелиев на 1 октомври 2018 г., а излезе в отпуск по майчинство доста по-рано. Тя спря да води прогнозата за времето, когато се залюби с бившия президент. Преди да роди, правеше рубрика за успешните българи в сутрешния блок „Здравей, България”, която бе нарекла „Истории на успеха”. Новият й проект се казва „Тук и сега”, а като първи гост бившето момиче на времето покани Илиана Раева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече