Издигна се! Премиершата хвърли парцала, но остава сладкарка

0

- Advertisement -

Линда работи под пълна пара в заведението си, взе си и помощничка, поне да не се налага да чисти и подрежда

Жената на премиера Кирил Петков няма да спира с тортите, които създава в сладкарничката си, научи Show.bg. Родената в Канада кулинарка майстори сладкишите си и работи на пълни обороти. Макар статутът й вече да е тотално променен – тя е първа дама на страната, Линда не смята да променя начина си на живот. Всяка сутрин тя тръгва рано за работа и след това се залавя лично с десертите.

Въпреки високите цени на тортите, госпожата не смогва от клиенти и даже си е взела помощница. Доскоро канадката сама въртеше безглутенови сладкиши в заведението, че даже чистеше, шеташе и подреждаше, но вече си има асистентка.
Премиершата е икономист по образование, но голяматa й страст е сладкарството. Щом съпругът й влезе в голямата политика, тя се постара да остане далеч от светлините на прожекторите, макар че миналата година се окъпа със слава в готварското риалити шоу „Мастършеф”. Тогава успя да шашне журито с безглутеновата версия на популярната торта „Гараш”.
Кулинарката обича да меси вкусотиите си точно пред витрината на своята сладкарница. Така хората могат да видят целия процес по приготвянето. Както вече споменахме, цените в заведението далеч не са  народни – капучиното е 3,50, а сладкишите вървят по 6-7 лева на парче. Една торта пък излиза около 140 лева. Клиентите са склонни да плащат по-скъпо, защото продуктите са без глутен и са подходящи за хора с алергии.
Когато Кирил Петков стана министър-председател, бизнесът на Линда потръгна още повече и желаещите да опитат творенията й се умножиха. Заради увеличения обем на работа премиершата няма време да посети фризьора си и да боядиса кичурите си, та корените й вече са побелели.
Докато е във вихъра на сладкарството, Линда носи косата си небрежно прибрана в плитка. Лицето й не е намазано с грим, а понякога част от него не се и вижда, тъй като госпожата често покрива лицето и носа си с маска. Влезе ли клиент в заведението, собственичката задължително слага парче плат върху физиономията си, убедиха се лично папараците на „Уикенд”.
Мадам Петкова е споделяла, че се насочила към здравословното готвене заради малката си дъщеря, която страда от диабет и спазва специална диета. Освен това всички в семейството имат глутенова непоносимост, затова това този алерген напълно липсва в тортите на чаровната блондинка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече