12 часа оперират Сашка Васева! Следва 1 година възстановяване (Още подробности)

0

- Advertisement -

Сашка Васева се възстановява след тежка операция в мозъка, която е извършена на 29 ноември в немска клиника. Това съобщи съпругът й Христо Бакърджиев пред репортер на „Уикенд”. Хирургическата намеса е  планиране повече от месец от германски специалисти, които искали Васева да подобри малко състоянието си, за да отстранят коварния тумор. Операцията продължила повече от 12 часа.

Сашка се възстановявала под надзора на лекарите, които я определяли като пациент-чешит, защото отказвала да й бъдат правени определени изследвания и консултации. Изпълнителката на „Левовете в марки” била категорична, че животът й е в ръцете на Бог и той ще определи каква да бъде съдбата й. Плътно до нея в болничната стая е съпругът й Христо Бакърджиев, който общувал с докторите на немски. Повечето време звездата на фолка от средата на 90-те години на миналия век прекарвала в сън. Разговорите бързо я изтощават и тя предпочита да почива.

Христо Бакърджиев е добре информиран за всички новини, които се тиражират по адрес на популярната му съпруга. Той бил доста озадачен, когато разбрал, че Васева има доведен син. Под доведен син се разбирало момче, което другия брачен партньор води от предишен брак, но Христо не бил подписвал в гражданското с никой освен със Сашка. Въпреки това, момчето бе лансирано в телевизията на Слави Трифонов. В обширно интервю Станислав Александров – Стас обвинил съпруга на певицата, че е отворил дарителска сметка, в която призовава почитателите й да даряват, докато се набере сума за операция от 90 000 евро.

На 26 и 27 ноември трябвало има два фолк концерта, където колегите й да пеят благотворително. Събитията били отменени заради „шокиращи подробности около заболяването на певицата”. Организаторите поискали експертиза от здравното заведение на Васева, но такава не била получена. От там се породили съмнения и слухове, които въпросният „доведен син” хвърли пред водещия на предаването Крум Савов.

Приятелки на популярната изпълнителка също са категорични, че „доведеният син” син е самозванец. Те се чудели кой, кога и от къде го е довел в дома на Христо Бакърджиев. Васева познавала момчето отдавна, той бил просто част от почитателите. Сашка понякога го вземала на свои участия, запознала го със свои колеги и близки, дори със съпруга си. Присъствието му не правело впечатление, защото дупнишката Мадона обичала да прави купони и да се обгражда като всяка знаменитост – понякога с „фалшиви герои”. Освен Стас имало и други фенове, които можели да се похвалят, че са били на трапезата на фолк дивата.

Певицата посрещна 55-ия си рожден ден през октомври в болница в Мюнхен, където бе приета по настояване на съпруга си. Дълго време тя е била подготвяна за хирургическите интервенции, които дори немските лекари определяли като трудни и не давали гаранция, че всичко ще мине като по учебник.

Едва в Германия става ясно, че причина за слепотата й е не атрофия на очния нерв, а тумор в мозъка. Той е довел до слепотата ѝ, защото се намира близо до очите и притиска зрителните нерви. Почти 10 години Сашка е била лекувана неправилно, което е довело до големи усложнения.

„Заради кръвоизлив в окото стана всичко. Ослепявах бавно, без да си давам сметка какво се случва и вярвайки, че в страната ни има извори с вода, която цери болни очи. Обиколила съм доста такива, но нищо не се получи. Кръвоизливът получих вследствие на моята фобия от затворени пространство. Попаднах в едно студио в „Люлин“, което беше в мазе. Вратата се затвори и аз половин час не можех да изляза. Виках за помощ, но никой не ме чуваше. Може да не е имало хора на около. За половин час лошото се случи. Получих кръвоизлив в окото, а вече съм със 100% слепота. Така започнаха всичките ми проблеми. В момента ходя само с придружител”, разказа в интервю пред „Уикенд” Сашка Васева тази пролет, без дори да подозира, че причината е тумор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече