Калин Терзийски: Махнах се от Слави, защото крещеше като говедар! (Вижте какви разкрития направи)

0

- Advertisement -

„Пряко за Слави съм работил да речем един месец в „Хъшове” и бързо-бързо избягах при Камен Воденичаров в „Каналето”. Все пак аз тогава работех и в психиатрия като лекар и ми беше достатъчно като изпитание за нервите. А и освен това, когато си вече лекар, тоест имаш самочувствието на образован човек, някак ти е неприятно да си близо до някой, който се държи като говедар. Гръмогласен говедар.“

Това разкри писателят Калин Терзийски за работата си като сценарист в „Хъшове“ при Слави Трифонов. Той определя Дългия като еманация на байганьовщината у нас – нахакан, нахален, гръмогласен и в същото време конформист.

Терзийски е работил само месец за шоумена, като по-дълго време е бил сценарист в радиопредаване, продуцирано от Стефан Рядков и Евтим Милошев, подчинени на Слави. След като месеци наред заедно с останалите от екипа не получавали заплати, Калин напуска, но парите и до ден-днешен не си е получил.

Въпреки лошите си впечатления от каруцарското поведение на Трифонов като шеф, Терзийски твърди, че не таи негативизъм.

„Слави е със сериозно хронично заболяване. И ето затова и на мен ми е съвестно да се „заяждам” с него. Мъчно ми е и изпитвам състрадание като към болен човек. Няма страдащо същество, за което да не ми е мъчно“, признава Калин в интервю за „Уикенд“. И допълва, че по-скоро критикува явлението Слави, с институцията, с властта, която той акумулира и налага в действие.

Писателят не конкретизира какво е заболяването на Дългия, но най-вероятно визира множествената склероза, за която от години се говори, че водещият крие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече