Войната между Слави и Любо Нейков: Актьорът го зарязал, защото бил деспот! (Още разкрития)

0

- Advertisement -

Двамата от най-маститите тв продуценти у нас – Любомир Нейков и Слави Трифонов, се разделиха преди 15 години, но войната между тях продължава. Комикът никак не симпатизира на политически амбиции на бившия си шеф и не крие мнението си за него и партията му, пише „Уикенд”.

„Не искам да познавам тези, които ще ни управляват. За съжаление, ги познаваме и ги знаем много добре какво умеят, колко струват и какви хора са, защото те доста дълги години са пред нас. Като една дама, която лъжеше и на бялото казваше черно, а сега едва ли не тя е промяната.След като ни правят на кретени, съответно това ще е и моето отношение към тях“, заяви Нейков. Преди време Трифонов също не остана длъжен на актьора. Бесен, че Нейков и Милошев бяха избрани от Би Ти Ви, за да осъществят няколко поредни сезона на риалити шоуто „Сървайвър“, вместо медията да се довери на Дългия, той ги охули в автобиографичната си книга.

„Това са мои бивши служители. Не искам да говоря за тях. Тяхно право беше да се отделят. Право и на телевизията е да ги изберат. Етиката и моралът обаче са други неща. Не беше коректно, но какво да се каже“, пише учиндолецът в мемоарите си, афектиран, че е загубил милиони левове заради Нейков и Милошев, които предложили по-добри условия на Би Ти Ви.

Преди 11 години Слави демонстративно отказа да участва в учредената Асоциация на филмовите и телевизионни продуценти у нас, в която членуват създателят на първата частна продукция у нас „Супершоу „Невада“ Димитър Станчев, Маги Халваджиян, Евтим Милошев, Любо Нейков, Иван Христов, Андрей Арнаудов, Къци Вапцаров, Георги Крумов, Жоро Торнев, Нико Тупарев и Краси Ванков. „Слави Трифонов си играе като вълк единак. Явно си е самодоволен и самодостатъчен, той не е част от Асоциацията на тв продуцентите“, коментира след създаването й Маги Халваджиян.

Факт е, че Нейков е актьорът с най-сериозно екранно присъствие в трите национални телевизии в страната – Нова, Би Ти Ви и БНТ. Към него обаче нескрит интерес проявява и бившият му работодател Слави Трифонов, който преди години пръв му даде национален ефир в „Шоуто на Слави” в Би Ти Ви. Още преди време той съобщи, че е предлагал на Нейков и Милошев да работят в 7/8 ТВ, но получил категоричен отказ. За разлика от други артисти и продуценти, които с железни договори се задължавали да работят с една-единствена телевизия, отказвайки ангажименти във всички останали, Любо си издействал правото да работи с когото той си пожелае. Комикът хитро нагласил участията си така, че да бъде едновременно в няколко конкурентни един на друг тв ефира.

Неговата кариера стартира през 1998 г. в предаването „Хъшове“ на Дългия. Любо доби огромна популярност с участието си в „Шоуто на Слави“. В него комикът изпълняваше едни от най-успешните, правени от български актьор, сатирични имитации на реални личности като премиерите Бойко Борисов и Иван Костов. През септември 2006 г. Нейков напусна шоуто на Трифонов.

Едва преди 6 години Любо за първи път проговори за отношенията си с бившия си шеф. Пред студенти от Софийския университет, където бе лектор, комикът откровено призна каква е причината за раздялата му с прочутия шоумен. Нейков заяви, че след дълги години работа в „Шоуто на Слави“ е започнал да тъпче на едно място. Дошъл момент, в който преценил, че не може да продължава да работи с хора, които разсъждават по различен начин. Любо заяви, че е човек, който обича да се раздава, но същевременно иска да получава и нещо насреща. Той сподели със студентите, че деспотичният характер на Слави също е бил сред водещите фактори в решението му да напусне шоуто. Любо искал да прави собствено шоу, Трифонов му обещавал да го продуцира, но все отлагал във времето. Накрая пухкавия комик решил да напусне и да се отдаде на собствените си проекти. Признанието му бе аплодирано от ентусиазираните студенти.

Нейков бил убеден, че в живота на всеки човек настъпва момент, когато трябва да направи своя избор. 49-годишният комик не съжалявал за решението си, което се оказа най-правилното, което е вземал в живота си. Нейков се превърна в един от най-успешните продуценти у нас. В съдружие с Евтим Милошев, фирмата им „Дрийм тийм“ създаде забавното предаване „Комиците“, публицистичното „Нека говорят“, пет сезона на приключенското риалити „Сървайвър“, а в момента заснемат новия шести сезон на остров Лахос във Филипините. Компанията седи зад хитовите сериали „Столичани в повече“, „Дървото на живота“ и „Откраднат живот“, както и зад множество театрални проекти.

Нейков е сред най-предпочитаните и търсени лица на рекламния пазар. Комикът участва в заснемането на рекламни клипове за едни от най-големите брандове у нас. Компанията, която двамата управляват, има годишен оборот над 10 млн. лева. Миналата година Милошев и Нейков основаха и новата си фирма „Цар Освободител имоти“. Те закупиха на името на дружеството огромен апартамент на пъпа на столицата за 1,3 млн. лева. Част от апетитния имот от 225 кв.м бил взет с банков кредит. Според запознати съдружниците планират да навлязат и в имотния бизне.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече