Скандалът с дипломата на Слави не стихва! С какво Дългия заслужи да е висшист по лесния начин?

1

- Advertisement -

Не стихва скандалът покрай дипломата на Слави Трифонов. Противници на Дългия се питат с какво е заслужил да вземе тапия по лесния начин и защо за едни може, а за други не.

Припомняме, че шоуменът се сдоби с диплома цели 10 години след като е зарязал следването си в Консерваторията и е загубил безвъзвратно студентските си права.

Липсата на висше образование на шоумена дълги години бе тема за подигравки от останалите музиканти в „Ку-ку бенд“. Георги Милчев-Годжи и шефът на бенда Евгени Димитров-Маестрото подхвърляха в ефир, че шефът им е учил-недоучил и не е успял да завърши Консерваторията. Дългия пък се бранеше, че в началото на 90-те успешно си е взел всички изпити, но му останал само един – държавният.

Както е добре известно, прекъсването за десетилетие от студентите у нас автоматически означава загуба на студентски права. Напук на Закона за висшето образование и Правилника за устройството и дейността на Националната музикална академия, преди десетина години Трифонов получи диплома, пише „Уикенд“. Връчи му я лично тогавашният ректор и бивш министър на културата в правителството на Жан Виденов – Георги Костов, който му отиде на крака в „Шоуто на Слави“.

„И аз искам така! Преди 10 години забременях и така и не успях да си взема държавния изпит заради двете последователни майчинства и т.н. Сега единственият начин да се възстановят студентските ми права е да държа кандидат-студентски изпит. И да изкарам всички последващи изпити по нововъведените предмети. Защо Слави може да вземе диплома без цялата тази хамалогия?! Кой е той? Да не е Моцарт, какви заслуги има“, гневят се в интернет.

От Християнско сдружение „Православна младеж – Света Петка Търновска“ също разбуниха духовете преди седмица. „Автентична и законно издадена ли е дипломата на Слави Трифонов от Консерваторията, през коя година е завършил и с какъв успех?“, питат от сдружението и са внесли въпросите в съда.

„Всъщност неприятелите на Слави оспориха легитимността заради това, че в такава атмосфера – по време на шоуто, се връчва диплома за висше образование. Но, вижте – Слави няма да тръгне да работи с тая диплома – той вече не е виолист, той е шоумен – това е ясно на всички. И това беше един знак на жест към неговите постижения като такъв, поднесен по един артистичен начин. Малко нестандартно наистина. Затова ме упрекнаха. Аз още тогава казах: „Може би сгреших…”, съжали Георги Костов в последствие.

Но дипломата вече е дадена, а това каква работа ще му върши – изводите си правете сами…

1 Коментар
  1. ЖИВИ казва

    И аз се отписах заради това, второ висше, как като дипломите вече ги раздават на килограм под масата!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече