Слави си назначи охранителя за съветник в парламента (Емил Трифонов е личен съветник на Тошко Йорданов)

0

- Advertisement -

За сътрудник в парламента е назначен шефа на охраната на Слави Трифонов, показа проверка на „Уикенд“. В сайта на Народното събрание Емил Трифонов е посочен като личен съветник на зам.-шефа на партия „Има Такъв Народ” Тошко Йорданов, с ресор администрация. Не е ясно какви съвети Трифонов ще дава на сценариста Тошко и дали има опит, но със сигурност може да се възползва от всички благини на поста.

Наред със заплатата, основна привилегия на сътрудниците е специална карта и пропуск за колата от Народното събрание. Той осигурява безпрепятствен достъп до сградата на парламента. Така Трифонов може да бъде неофициален вестоносец между седящите в зала депутати и партийния лидер, който така и не си направи труда да стъпи на работното си място.

Пропускът на сътрудника нерядко влиза в употреба и при среща със служители на КАТ. За редовите ченгета е почти изключено да тръгнат да съставят акт на депутатски сътрудник, с мисълта, че може да си изпатят заради „престараване”, обясняват политици.

В случая с Емил Трифонов подобен бонус е повече от необходим. Обявеният за административен съветник е известен в партията като личен гард на лидера Слави Трифонов. Охраната на Дългия от години е поверена на фирма „Меч Секюрити“, чийто собственик е именно Емил Трифонов.

От години Слави е известен със страховитата си охрана. До момента за заплахи към живота не се е чуло. Това не пречи на партийният бос да  спазва духа на мутренските времена. В горещите години на прехода прочутите силови босове, избиваха комплекси с огромни охрани, които така и не ги спасиха от килърите.

Охраната на Слави Трифонов преспокойно може да конкурира НСО. При редките си момента на улицата пеша той е заобиколен от  кордон яки момчета, гледащи лошо наоколо. Самото придвижване от работа към къщи става с кортеж от три огромни джипа. Дори по улиците на София шофьорите на бронираните машини не дават на друга кола да ги доближи. Джиповете лъкатушят и се пазят взаимно, точно както правят автомобилите на НСО. Подобни маневри за обикновени граждани са абсолютно забранени и гарантират „близки срещи“ с КАТ. За това и пропуска като депутатски сътрудник на шефа на охраната Емил Трифонов е повече от необходим.

За по-малко от месец работа на 45-ото народно събрание цели 14 депутати сколасаха да се обзаведат със сътрудници. В повечето случаи това са партийни активисти. Рекордьор е шефът на ДСБ Атанас Атанасов, който е ощастливил с пропуски цели трима души.

Сред депутатските сътрудници се мъдри и името на бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев.

Той е посочен като помагач в законодателната дейност на Велислава Кръстева от ДПС. Сътрудник с любопитна биография си е назначил и депутата от ГЕРБ Тома Биков. Негов съветник по законодателната дейност е Георги Гръменов. До преди няколко години в жалби до ЦИК Гръмнеров е сочен за зам.-председател на партията на Касим Дал Народна партия „Свобода и достойнство“. Преди това се изявява и като пълномощник на Лютви Местан и неговата формация ДОСТ.

Със свои сътрудници са се обзавели и парламентарните групи на ДПС, ГЕРБ и „Демократична България“. От името на ГЕРБ с персонални пропуски са се уредили трима бивши депутати – Красимир Ципов и Александър Иванов, които са с ресор законодателство, и Калин Вельов с ресор култура.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече