Легендарната Гинка Станчева: Още не съм си платила парното, стоя на студено, увивам се в одеяла

0

- Advertisement -

Гинка Станчева е доказателство, че възрастта е само цифра, че всеки ден може да бъде празник. Една от най-големите звезди на българското кино е и първата българска актриса, която през 1957 г. преминава по червения килим на фестивала в Кан, където филмът на Захари Жандов е бурно аплодиран от световния елит на седмото изкуство.

Всенародна любов й носят филмите „Любимец 13″ и „Специалист пo всичко“, където си партнира с Апостол Карамитев. Малко преди да отпразнуват златната си сватба с Пейчо Пейчев, актьорът си отиде от този свят. Дъщеря й Хермелина и любимият й внук Андрей-Константин, когото тя огледа до 8-годишна възраст, са в Италия. Как прекарва дните си, на какво дължи младежкия си дух и с какво преживява, отговори Гинка Станчева в интервю за „Минаха години“.

Особено днес в тези тежки и болни времена, на актрисата й е трудно да свързва двата края. Така и не й отпускат персонална пенсия и тя самата не може да си отговори защо.  

„Пенсията ми е малка, няма да ви казвам колко и какво. Още не съм си платила от миналата година парното. Макар че аз пускам само един радиатор, и то много икономично. А то почти си е едно нищо. Стоя завита в одеяла, увита в шалове, с жилетки. Една приятелка ме пита: защо не си го пуснеш на три, да видиш как ще се затопли стаята. Да го пусна, ама после кой ще ми го плати? Чета за велики артисти, които накрая са умрели в мизерия. Дано не стигна дотам“, надява се Станчева.

„Май има нещо вярно, че внуците се обичат повече децата. Като говоря с внука си, винаги му казвам, че много го обичам и той ми отвръща: „И аз, бабо, много те обичам!“ Аз го отгледах, взех го на два месеца при мен, защото дъщеря ми започна да работи. И аз останах да се грижа за него. Бях повече вкъщи. До 7-8 години изцяло го възпитавах аз. И стана едно великолепно момче. Нито пие, нито пуши, вече е на 17 години, да ни е жив и здрав“, горда е звездата от „Земя“.

Не се сърди на държавата за тежкото положение, в което се намира в момента. Само се моли ситуацията с Ковид-19 скоро да премине и всичко да се нормализира.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече