Професорът на Мария Бакалова към студентки: Трябва да сте по-съблеченки на сцената (Скандални разкрития)

0

- Advertisement -

Бивша студентка на известният театрален режисьор проф. Иван Добчев – Елина Алексиева, разкри покъртителни неща за методите на преподаване на режисьора. Именно в класа на бащата на „Сфумато” се е обучавала и прочулата се с ролята си в „Борат 2“ бг актриса Мария Бакалова, която той неотдавна остро разкритикува.

Елина намекна и за сексуален тормоз от негова страна, тъй като карал студентките си непрекъснато да се изявяват колкото се може по-разсъблечени, без това да е необходимо. Публикуваме написаното от Алексиева във Фейсбук без редакторска намеса:

„След повече от 15 години ще мога да ви кажа публично нещо, което никога нямаше да направя, ако не си бяхте позволили думите към Мария. Крясъците по време на репетициите в нашето студентство ги бях забравила, но си ги припомних, професоре! Гнус ме е от вас, така както ме е било гнус четири години, в които непрекъснато намирахте причина да сме „посъблеченки” на сцената. В постановката „Рогодзен” спомняте ли си в какво бяхме облечени? Четенията на Георги Господинов по време на „Аполония”, когато държахте да сме по бански, защото сме на море и аз и Цветелина Стоименова отказахме категорично.

Помните ли какво се случи с любимата ни приятелка от нашия клас по време на репетициите на „Рогодзен”?! Искате тази грозна история да излезе наяве след толкова години, след като тогава я потулихте? Нямате ли капка съвест, това се питам тези дни?! Свиваше ми се душата да гледам интервюто с проф. Младенова, за чиято пола цял живот се държите.

Спрете да обиждате децата – не разбрахте ли, че това се наказва по съдебен път и със задна дата?! Всичко помня, а си мислех, че съм забравила. И не само аз… Имайте поне веднъж доблест в живота си и се извинете и замълчете. Излагате се нечовешки!”

Изказването й бе по повод коментара на професора относно бившата му студентка Мария Бакалова и номинацията й за „Златен глобус“ с „Борат 2“, пише „Уикенд“.

„Радвам се за нея, разбира се. Не мисля, че съм направил всичко за нея, можех да направя повече, много повече. Момичето е талантливо. Започна като студентка с някакъв определен мироглед за театъра и с моите асистенти не успяхме за тия 4 години да го променим особено”, каза театралът в интервю.

За да не останат съмнения за отношението му към актьорските качества на Бакалова и изпълнението ѝ в „Борат”, Иван Добчев в прав текст казва: „Като режисьор, като театрал не приемам този тип кино, което тя прави. Така че не съм я подготвил точно за това, но тя е добре подготвена, подготвена е и за такива неща. Тя беше настроена да прави такъв тип актьорски акции, да има такъв тип актьорски мислене. Мария е напористо, амбициозно момиче, с много енергия и добро въображение. Имах идея и за други неща, но не се получиха”, откровен бе режисьорът.

„Ще ви дам пример с два от нейните спектакли при завършването на класа. Играеше в „Черна дупка“ на Горан Стефановски и в „Процесът“ по Кафка. В първата постановка е интелектуалка, която се разхожда по специално бельо. В „Процесът“ е женица, пар екселанс, нещо като прислужница на адвокат, която сваля всичките му клиенти. Шести пръст на ръката, перверзии, отиваха й определено. Смятах да пробваме с нещо по-драматично, по-трагично, но не се получи. Това имах предвид. Но това не е нейната природа явно.Тя е повече за тази комедия, за този формат, това я пали”, продължи с разсъжденията си един от създателите на Театрална работилница „Сфумато”, където се играят авангардни спектакли. Самият проф. Добчев призна, че не гледал само началото на „Борат-2”, но определи нивото като „чалгаджийско”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече