Синът на проф. Мермерски: Опитаха да УБИЯТ баща ми! (Шокиращи подробности)

1

- Advertisement -

Синът на популярния български учен и диетолог проф. Христо Мермерски шокиращо обвини българска лекарка, че се е опитала да убие баща му. Проф. Йонко Мермерски е категоричен, че заради некомпетентността на служителка на „Спешна помощ” е съществувал реален риск за живота на прочутия му татко.

„Баща ми е жив по някакво чудо. Ако не си бях дошъл спешно от Америка, щеше да си е заминал. За мен това е опит за убийство!”, потресен е Йонко Мермерски.

Проф. Христо Мермерски е бил на прага на смъртта в края на 2020 г., а състоянието му, макар и да се подобрява, все още не е задоволително. Прочутият диетолог е силно отпаднал и приема куп лекарства, за да се възстанови от тежкия Ковид-19. Проблемът обаче е бил в неправилното лечение, което му е предписано.

Въпреки тежката пандемия, през ноември миналата година Мермерски-старши не спирал да приема пациенти. Пред кабинета му се тълпели всякакви болни, а доктора не връщал никого и понякога работел почти по 14 часа в денонощието до момента, в който не „пипнал” Ковид-19.

Изтощен от умора, известният агроном и тв водещ вдигнал много висока температура и бил прикован към леглото. За него се грижела асистентка, която за лош късмет също се тръшнала болна от вируса. Въпреки това, жената успяла да извика екип на спешна помощ. За броени минути на адрес пристигнали медиците, сред които и дежурна лекарка. Докторката направил PCR тест на Мермерски-старши, а резултатът бил положителен.

Предписала му хомеопатични капки и посъветвала в никакъв случай да не виза в болница, защото там щял да умре. Думите й втрещили близките на професора.

Синът му Йонко решил да хване първият възможен полет от Вашингтон за София, за да се погрижи за болния си родител. Две денонощия 86-годишният мъж се лутал между живота и смъртта. Предписаните капки изобщо не му помогнали и дори влошили състоянието му. На своя глава проф. Мермерски ползвал част от собствените си илачи, сред които специален спрей за отпушване на дихателните пътища.

Така получавал временно облекчение и успял да дочака идването на сина си. Мермерски-младши, който е преводач и привърженик на Доналд Тръмп първоначално помислил, че хомеопатичните капки са някакъв аналог на цитромакс. Като прочел какво пише за тях, се хванал за главата – оказало се пълно безумие, нямало как тежък вирус да се лекува по този примитивен начин.

„Не зная какви са правилата за лечение в България, правят ли се изобщо протоколи с какво се лекуват болните, не се ли правят. Потресен съм обаче от тази лекарка. Тя трябва да бъде извадена от системата. Доста несериозно е подходила към вируса и тежкото състояние на татко. Според мен е видяла, че е на 86 години и е решила да го „оправи” веднъж и завинаги. Нека Бог ми прости, ако бъркам, но съм убеден, че с некомпетентността си е убила и други хора…

Баща ми е бил изключително зле, а тя му казала да не ходи в болница, защото щял да умре там. Системата издъхвала и никой нямало да го погледне. Един истински лекар не би казал подобно нещо. Това в Америка няма как да се случи, а ако се случи все пак, докторът ще бъде незабавно изхвърлен. Да лекуваш с хомеопатия Ковид-19, за мен е равносилно на убийство.

Като медик тя е знаела какво прави, няма как да не е знаела, нали е практикуващ доктор. Очевидно е решила друго. Мислех да обявя й, но засега ще го спестя. Не съм се отказал обаче да разследвам случая и да й потърся отговорност.

Наложи се да викам повторно „Бърза помощ”. Другият доктор, който извиках, само за да ми потвърди – вижте само каква история, ползвах лекаря да ми даде диагноза какво и как е състоянието му, да направим тест, за да сме сигурни, че е Ковид-19, и му благодарих. После аз се заех с лечението на баща ми, без да съм медицински доктор.

Ако не се бях върнал от Америка спешно, баща ми проф. Христо Мермерски днес нямаше да е сред живите. В никакъв случай обаче не съветвам хората да се лекуват сами в домашни условия, не бива и да се обезкуражават. Трябва да има истински специалисти и болници.

Вирусът не е нещо, с което медицината не може да се справи. Убеден съм, че в България, а вероятно и в други части по света има доста умрели не от самия вирус, а поради некомпетентност. Баща ми го бяха изпуснали за два дни. Видях, че сетурацията на кръвта му падна на 82-83, което означава пълно задушаване на организма. Направих вкъщи спешна помощ – кислородни бутилки, оксиметри, предписах му антибиотици, различни режийни неща. Беше малък ад”, разказва пред „Уикенд” патилата си проф. Йонко Мермерски.

Той е убеден, че благодарение на неговите грижи и лечение, което на своя глава е предприел, известният му родител е жив, здрав и готов за нов прием на пациенти.

Консултации обаче Мермерски-старши давал засега само по телефона. Уморявал се много бързо и си наложил часове за активна почивка, в която никой нямал право да го безпокои. Ограничавал и разходките навън.

Всяка вечер се чувал по телефона със сина си в Щатите и получавал информация какво трябва да прави, ако иска да радва дълго време почитателите си в България. Възстановяването му продължава.

1 Коментар
  1. Георги казва

    Бързо да оздравява професора!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече