Ирония на съдбата! Ето го последния пост на Димо от P.I.F. и защо остава следа в сърцата на всички

0

- Advertisement -

Смъртта на вокалиста на P.I.F. Димо Стоянов разтърси цяла България, както и всички, до които той успя да се докосне приживе чрез своя талант, музикално и сценично творчество, доброта.

Един от последните му постове, споделен в социалната мрежа, е за откраднато колело, с който той отново се е опитвал да помогне, а близки до него откриха и символика.  

Сякаш болестта открадна и твоето „колело“ на живота, както в тази публикация някой е откраднал колело. Много мистериозно съвпадение това и веднага ми изникна култовата ти песен „Колело“. Поклон пред паметта ти и дано там Горе вече никой да не краде „колелото“ на вечния живот!“, гласи приятелското послание към варненеца.  

Самият той казваше, че всичко е преходно и единственият начин, по който можем да се съхраним, е да не се взимаме насериозно, защото всички сме Господин Никой.

Димо Стоянов беше приет в болница с Covid-19 и на 9 декември от групата съобщиха, че се нуждае от преливане на кръвна плазма. Дарител се намери и ден по-късно за състоянието му се твърдеше, че е стабилно. До вчера, когато стана ясно, че той не е успял да се пребори с вируса.

P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна. В началото тя носи името Resemblence. Първоначално творят на английски език и основните им изяви са зад граница, в Унгария.

В София започват да свирят от 1999 г. с P.I.F. (Patriots In Fashion), към тях вече се включват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков. Година по-късно издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, в който са и някои от най-популярните им парчета – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. По-късно се появяват още 4 албума, а последният концерт на 45-годишния Димо е  в края на ноември в столичен клуб.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече