Краси Ванков отмъкна сериал за МИЛИОНИ от Димитър Гочев ( Защо бюджетът на „Аз и моите жени” е трикратно завишен?)

0

- Advertisement -

Краси Ванков и продуцентът на „Биг Брадър” и „Игри на волята” Нико Тупарев са отмъкнали от Димитър Гочев спечелен преди цели 3 години проект за сериал за поне 1,3 млн. лева държавни пари. Това е комедийната драма „Аз и моите жени”, която БНТ планира да снима през пролетта.

Продукцията е била одобрена за финансиране на конкурс на националната телевизия още през 2017 г., а в документите е записано, че продуцент е „Ди Индъстри” ООД – Димитър Гочев”. Но към днешна дата продуцентът е сменен – с бюджета ще се разпореждат Ванков и Тупарев.


Фирмата на Краси Ванков вече привиква актьори на кастинг за роли в новия сериал „Аз и моите жени”. На кандидатите за работа пред камера не се дават много обяснения около продукцията, освен че ще се излъчва по БНТ. Част от тях дори не знаят името на сериала, но знаят, че режисьор е Яна Титова, а сюжетът ще се върти около мъж, който е многоженец.

Още преди седмици „Уикенд” писа за новия филм на Титова в БНТ, който се върти именно около историята на мъж, разкъсван между две дами на сърцето си. Това е именно „Аз и моите жени”, одобрен за финансиране от бюджета на телевизията (който идва от държавния бюджет) още преди 3 години. Както е известно, производството на филми в медията бе поставено на паузи за известно време, заради което реализиране на проекта се забави. По план снимките трябва да започнат през пролетта.


За трите години чакане сериалът е претърпял сериозно промени. Режисьорът е сменен – Яна Титова вместо Станислав Тодоров-Роги, чието име фигурира в одобрените документи. Но по-любопитна е смяната на продуцента, тъй като именно той усвоява парите в продукцията.

Какво е наложило Димитър Гочев да бъде заменен с Краси Ванков и Нико Тупарев?

От БНТ за момента няма официално обяснение. Гочев отдавна е извън играта, а и славата му не е добра – името му няколко пъти е замесвано в скандали с неизплатени хонорари. Затова е търсен друг изпълнител на проекта. Но хора от кухнята твърдят също така, че Гочев открай време работи с Тупарев, независимо дали това се обявява официално, или не.


Краси Ванков също бил близък с Тупарев, а освен това е доказал, че умее да прави от нищо нещо – продукциите му „София ден и нощ”, „Съдби на кръстопът”, „Етажна собственост” и „Аламинут” са снимани почти без пари, а постигат космически рейтинги. Последните му проекти „Братя” и „Ол инклузив” по Нова тв пък могат дори да се похвалят с художествени качества, които са истинско чудо на фона на символичните си бюджети. Сега подобен ефект се очаквал и от „Аз и моите жени”. В проекта, одобрен от БНТ, е посочено, че оператор ще е синът на Димитър Гочев – Радослав. Но вероятно и по този параграф ще има промяна.


Освен БНТ, във финансирането на сериала се включва и община Бургас. Тя налива в него 25 000 лева, като вероятно ще предостави безплатно и терен за снимките. Идеята е чрез сериала да се рекламира крайморският град.

Първоначално проектът е бил планиран с 12 епизода и цена от 2,2 млн. лева без ДДС (2,6 млн. лева с ДДС), показват документи, публикувани на официалния сайт на БНТ. В крайна сметка обаче епизодите, както и бюджетът, са съкратени наполовина – 1,3 млн. лева с ДДС плюс парите на община Бургас за 6 епизода.

Това прави по близо 200 000 лева бюджет за епизод, което по мнение на експерти е твърде завишена цена – поне три пъти над реалните разходи. Подобен филм спокойно би могъл да се снима за между 50 000 и 70 000 лева за серия. Дали ще има „ресто” към отговорни фактори, които дават „зелена светлина”, или пък двамата продуценти ще спечелят чисто над половин милион лева, не се наемаме да гадаем.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече