Победителят в „Игри на волята“ Милен с 5 бона заплата във фармацевтичната компания

0

- Advertisement -

5000 лева е брутната месечна заплата на победителя в „Игри на волята“ Милен Цветков. Исполинът, който спечели тазгодишното риалити, работи за световноизвестната датска фармацевтична компания Novo Nordisk като мениджър клинични изследвания.

Проверка на Show.bg показа, че у нас служителите във фармацевтичния гигант взимат годишна заплата между 40 000 и 60 000 на позицията на Милен, в зависимост от опита. Стартовото възнаграждение на доктора е било 3500 лева на месец, като след 5 години усърдна работа в компанията заплатата му се е вдигнала почти двойно.

Novo Nordisk е фармацевтична компания, която се занимава основно с разработването на лекарствени препарати срещу диабет. Тя е един от най-големите производители в света на т.нар. „умен“ инсулин. В качеството си на мениджър клинични изследвания Милен помага в разработването на изчистени биологични лекарства.

Като победител в „Игри на волята“ Милен спечели 100 000 лева – сума, която не успява да изкара за 1 година работа в Novo Nordisk. За сравнение обаче – един средностатистически българин не би достигнал това възнаграждение и след 5 години усилен къртовски труд.

Това предизвика смесени реакции в интернет, като според фенове на риалитито Милен е достатъчно финансово обезпечен и друг участник е трябвало да спечели. Други пък резонно припомнят, че „Игри на волята“ не е благотворително шоу и побеждава най-комплексният и физически издръжлив играч, а не най-бедният.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече