Чирков умря разорен от хазарт (Сърдечният хирург потънал в огромни борчове)

0

- Advertisement -

Проф. Александър Чирков, който почина в първите часове на 24 ноември, си отиде напълно разорен от болезнена страст към хазарта.

Два независими един от друг източници на „Уикенд” потвърдиха, че бащата на съвременната сърдечно-съдова медицина у нас, спасил живота на стотици пациенти през дългата си практика, потънал в огромни борчове заради болестното влечение към залаганията.

Близките на професора били наясно с порочната му страст, затова още преди три години успели да разделят наследството му така, че да е недостъпно за хазартните влечения на талантливият лекар. Озадачаващ е факта, че разходите по кремирането на професора и поклонението бяха поети не от семейството му, а от неговия ученик проф. д-р Николай Димитров, за което наследниците на хирурга благодариха в специално писмо.

Близките до фамилията предположиха, че именно болестното влечение към игрите на пари може да са повлияли на здравословното му състояние предвид факта, че през последните месеци проф. Чирков търсил сериозни заеми от свои заможни познати, за да задоволи глада към комара.

Притеснение от затъването в борчове заради такава нелепа причина като хазарта като нищо може да са сринали психиката му, което да е се е оказало фатално.

Макар че си отиде на 82 години, топ хирургът бил в привидно добро здраве, затова и кончината му изненада неприятно близките и познатите на медика. Той рухнал съвсем миналата година, когато издъхнала съпругата му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече