The Show Must Go On! 29 години без гениалния Фреди Меркюри

0

- Advertisement -

Гениалният Фреди Меркюри напуска този свят на 24 ноември 1991-ва, едва на 45 години. Музикант, композитор, продуцент и емблематичен глас на Queen, покриващ четири октави, Фреди, чието рождено име е Фарук, остава завинаги в света на изкуството.

Смъртта му идва след усложнения, провокирани от СПИН. Болестта Меркюри признава публично едва ден преди да издъхне с бележка, която предава в къщата си в Кенсингтън, Лондон, на мениджъра на Queen Джим Бийч. Бийч трябва да я оповести пред медиите. 

24 часа по-късно Фреди Меркюри умира. Завещава част от финансите и дома си в британската столица на дългогодишната си близка спътница Мери Остин. Останалото е за сестра му и за част от персонала в къщата му. 

През годините Меркюри отрича заболяването въпреки широките спекулации за състоянието му. 

За две десетилетия Queen правят всичко, което пожелаят в музиката. Вдъхновяват немалко от съвременните изпълнители, концертират на места, където големи рок групи преди не са стъпвали, правят и първото видео към песен в истинския смисъл на думата.

В началото на 80-те успяват да избегнат разпад. Заговаря се за творческа криза, но решението е никой да не бъде ограничаван и да има свободата за солови проекти. Така групата никога не се е разделяла официално. Нещо повече – членовете ѝ оставят и собствена следа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече