Бизнес: Гаджето на Галена сади 1317 дка с орехи за вафлите си

0

- Advertisement -

Гаджето на фолкдивата Галена – Галин Атанасов, ще сади 1317 дка общински земи на територията на община Полски Тръмбеш с орехови градини. Ядките му са нужни за вафлите „Боровец“, които произвежда. На година фирмата наемател „Тервел 2014„ ООД плаща по 23 500 лева наеми, които влизат в общинската хазна.

Съдружници в това дружество са 39-годишният любовник на Галена и 41-годишният Милен Горсов. Фирмата има широк обхват на дейност от целия сектор на икономиката у нас. Прехвърлена е на Галин Атанасов през 2014 г. от Александър Карачолев.

ДРУЖЕСТВОТО ВЕЧЕ Е НАПРАВИЛО ГРАДИНИ С ОРЕХИ В 8 СЕЛА в общината. В Петко Каравелово се ползват 498 дка общински ниви, в Полски Сеновец 393 дка, в Раданово 81 дка, в Стефан Стамболово са 19 дка, в Обединение – 177, в Куцина – 20 дка, в Каранци – 32 дка, в Орловец – 93 дка. Арендата на това дружество с общината е от няколко години и е за 25 години .

ОСВЕН ТОВА СА ИЗКУПЕНИ И ЧАСТНИ ниви в тези села, пак за млади орехови градини. Идеята е вафли „Боровец” да ползват свои орехови ядки. В други села на общината местната фирма на Мирослав Бърдаров преди няколко години направи пробив с орехови градини и създаде биопродукти чрез „Био Бърдаров” – ядки, сладкиши, брашно и масло от орехови ядки. Тази фирма отвори и цех в Полски Тръмбеш за преработката на продуктите, а после успя да пробие и на световни пазари.

„Нашите инвестиционни намерения за община Полски Тръмбеш са за орехови градини, от които да ползваме ядката. Дръвчетата ще станат обаче след няколко години. Не искам да давам кой знае каква информация по темата, за да не стане „хоп преди троп“. Не искам да се хвалим с нещо, което още не е станало. Идеята е добра, но е много рано още. До момента сме засадили орехи в Полски Сеновец, Раданово, Куцина, ще работим и в другите села…”, коментира съдружникът Милен Горсов, който е ангажиран с проекта в община Полски Тръмбеш.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече