Екранният д-р Захариев: В условията на пандемия трябва да се търси начин за физическо оцеляване!

0

- Advertisement -

Емил Марков е сред основните актьори, които изградиха „Откраднат живот”.

В поредния десети сезон той отново влиза в ролята на д-р Петър Захариев.

Без него сякаш сериала няма да е същият, коментират зрителите. Думите им няма как да не го ласкаят.

В интервю за в. „Уикенд” Марков споделя какво му е дал и какво му е отнел „Откраднат живот”. И как той и колегите му работят в условията на пандемия.

Щастлив е, че въпреки тежката ситуация в страната, не е останал без работа. Защото като всички хора – той има разходи и задължения.

Стресираща беше ситуацията след обявяването на пандемията. Ние имахме да снимаме до средата на април „Откраднат живот”, но всички театрални представления паднаха. Щом като приключихме снимките през пролетта, никой не знаеше дали ще има 10-ти сезон на сериала. Стресът за бъдещето беше голям. При мен добре се развиха нещата, телевизията пожела нови епизоди. Имах празен период от 1 месец, но не съм изпитал големи финансови сътресения. Има за съжаление колеги, които в продължение на няколко месеца нямаха никаква работа, а дори и сега са без ангажименти. Помощите, които държавата дава, се оказаха с много специфични изисквания и малко хора са ги получили. Това не беше реална, истинска подкрепа за дейците на изкуството.”, разказва актьорът.

И допълва, че на 57-годишна възраст едва ли би сменил професията. Но ако обстоятелствата го налагат, трябва и ще търси варианти за физическо оцеляване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече