Стефан Митров от Нидерландия: В България се случват гадни неща!

0

- Advertisement -

„Гадните неща”, които се случват в България, накарали певеца Стефан Митров да емигрира.

Преди година той взел нелекото да напусне родината. Установил се Нидерландия, където според думите му се усеща щастлив и спокоен. Патриотизмът му вече никакъв го няма, защото в страната ни се случват неща, с които няма как да се примири. Промяната била тежка – от начин на живот, до среда и приятели. Но холандците са отворени към всеки чужденец, разказва Митров, което му помогнало по-бързо да се приспособи.

В интервю за в. „Уикенд” изпълнителят, който беше набрал голяма популярност преди години с хитове като „Ще ти говоря за любов”, признава, че никога не си е и помислял, че може да му се наложи да смени занаята. С музика се занимава от далечната 1980 година. А скоро стана на 47.

Митров разказва, че в родината се връща само за участия. Случвало му се е да дойде, да изпее няколко песни и да хване обратния полет.

Макар и зад граница, той не е спрял с участията. Споделя, че има достатъчно покани за изяви – редовно обикаля западноевропейските страни – Германия, Италия, Испания. Там пее пред нашите сънародници зад граница.

Въпреки забраните последните месеци, строги мерки и ограничения реално в Нидерландия не е имало. Само заведенията са били затворени, а условието е било да се спазва дистанция.

Певецът допълва, че в страната, в която се установил, не е имало чак толкова стесиращи прогнози за развитие на пандемията. Но факт е, че нацията там е значително по-дисциплинирана. На българина му трябва стрес, за да спазва правилата, допълва певеца.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече