Вера Ганчева лежала цели 7 дни МЪРТВА в дома си (Какво уби преводачката на „Пипи Дългото чорапче”)

0

- Advertisement -

Проф. Вера Ганчева – най-известната ни преводачка от скандинавски езици, жената благодарение на която сме чели на български „Пипи Дългото чорапче”, се събра на небето с най-любимите си хора.

Вестта за кончината й се разнесе в сряда, но уважаваната университетска преподавателка е починала поне седмица преди това, пише „Уикенд”. Тя била открита от юристката на основаната от Вера фондация „Васа Ганчева”. Снежана Трендафилова се притеснила, че преводачката не вдига джиесема си и решила да я потърси в жилището й.


„7 дни й звънях по телефона, но не успявах да осъществя контакт. Писах и имейли, а не получавах никакъв отговор. Това не беше типично за Вера – тя винаги връщаше обаждането след час-два. А сега – никаква вест дни наред… Свързах се с нотариус, обадихме се в МВР, а от там ни дадоха указания, които спазихме.

Говорихме с хората в кооперацията, в която е апартаментът й, и те потвърдиха, че не са я виждали от 7 дни. После извикахме ключар и аз, нотариусът, представител на блока и униформен от полицията влязохме в жилището. Там за съжаление намерихме Вера мъртва”, сподели пред наш репортер юристката. И допълни, че според Съдебна медицина Ганчева е починала от исхемична болест на сърцето.


Траурната церемония ще се състои на 15 юни от 12 часа в църквата „Света София”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече