Доц. Мангъров лекувал „калинката“ Калина Илиева от жлъчка, тя отишла да ражда

0

- Advertisement -

Доцент Мангъров се  замесва един от най-грандиозните скандали, които разтърсват държавата през 2007 година. Тогава се разкрива, че  шефката на Държавен фонд Земеделие, Калина Илиева е с фалшива диплома за висше образование от Германия, пише „Галерия”.

 Докато била начело на фонда Калина криела че е бременна, отсъствието си от  работа оправдавала с болничен лист за тежко заболяване.Тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов дава пресконференция, на която обяснява, че Калина Илиева се оплакала че има миома.  Опитват се да й помогнат чисто човешки. Предлагат й  да бъде прегледана от най-големите експерти в Правителствена болница. Тя обаче се оправдава, че ще се оперира  в Германия. И тук държавните мъже отново й оказват подкрепа. Предлагат й правителственият самолет да я откара в Германия за операция.

По-късно, когато трябва да излезе в болничен, тя представя медицинско на министъра, а в  него пише, че страда от холицистит. Пред Найденов обяснява, че миомата притиска бъбреците. Найденов дава болничния лист на прокуратурата, за да провери как и е поставена такава диагноза и дали болничният не е фалшив. Става ясно, че той е бил издаден от столичния педиатър Атанас Мангъров, който бе член на Медицинския съвет. Самият Мангъров е основният опонент на проф. Мутафчийски, който оспори всички мерки, които наложи оперативният щаб.

Мангъров признава пред медиите, че е издал документа с диагноза холицистит, заболяването е остро възпаление на жлъчния мехур и едно от най-големите усложнения при жлъчнокаменна болест.

 Попитан от журналисти, защото в болничния не е записано, че Илиева е бременна, Мангъров обяснява, че тя  така е пожелала. Подчертава, че Калина е страдала от въпросното заболяване,  но не е било необходимо да се посочи, че е бременна, Запитан дали се притеснява от случилото се и, че е преглеждал шефката на фонда, след като е педиатър, той контрира, че има и втора специалност – инфекциозни болести.

Мангъров признава, че не си спомня, кога точно е издала документа. Проверка установява, че датата е 27,09,2010 година. Илиева ражда в началото на октомври, тоест бременността е била повече от очевидна в момента на прегледа.

Колеги на Мангъров коментират, че тогава педиатърът е извършил нарушение, защото е бил задължен да впише бременността на Илиева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече