Васил Божков чакал по 50 милиона годишно от Лилана! (Певицата изпълнява и други задачки – Всичко за аферата)

3

- Advertisement -

Укриващият се в ОАЕ от родното правосъдие хазартен бос Васил Божков е дърпал конците на арестуваната преди дни певица Лиляна Деянова – ЛиЛана, твърдят запознати с разследването срещу 35-годишната блондинка.

В събота сексапилната дама бе закопчана заедно с брат си Александър, известен в музикалните среди като бийтбоксърът Скилър, а според повдигнатите обвинения двамата са част от организирана престъпна група за злоупотреби с европейски фондове.

Сред арестуваните 6 човека е и Мартин Димитров, съдружник на Лилана в няколко ИТ фирми. Според прокуратурата, именно Димитров е шефът на организираната престъпна група за незаконно усвояване на пари по програма „Иновации и конкурентоспособност”, а популярната поп изпълнителка е действала като негова дясна ръка.

Нейният брат Александър, който бе освободен под гаранция от 100 хиляди лева, също е източвал нерегламентирано крупни суми от европейски програми, ползвайки една от фирмите на Лилана. Той обаче е бил само подставено лице на кака си.

Според разследващите, групата на Лилана и Мартин Димитров е действала от 2016 г. Няколко фирми без реална стопанска и търговска дейност, контролирани от певицата и съдружника й, са усвоявали пари по програмата „Иновации и конкурентноспособност”, като декларирали покупка на един и същ софтуер от фирма, регистрирана в чужбина, която също нямала дейност.

„Всичките спечелени проекти от фирмите на Лилана са ползвали софтуерни иновации, разработени от хазартните компании на Васил Божков. Целта му е била да създаде репутация на Лилана като дългогодишен партньор на АПИ и да се домогне до апетитната баница с продажбата на винетки. Според предварително сключения договор между Лилана и АПИ, който в края на миналата година бе разтрогнат, тя е трябвало да продава електронни винетки като подизпълнител на пътната агенция срещу комисионна от 7%. По груби сметки очакваната годишна печалба от тази дейност е между 50 и 60 милиона лева”, коментира пред „Уикенд” запознат с разследването.

Името на Лиляна Деянова от години се свързва с това на Васил Божков. Познанството между боса на „НОВЕ холдинг” и Лилана датира отпреди близо 15 години, спомнят си паметливи светски клюкари. Тогава младата хубавица – някогашна гимнастичка и водеща в музикалната телевизия „ММ” се снима чисто гола за еротичното списание „Плейбой”.

Лилана и хора от близкото й обкръжение очевидно са изпълнявала и други, по-специфични задачи на Васил Божков. За това подсказва и открития при обиск в офиса й куфар със специализирана техника за незаконно подслушване и проследяване.

„Може да се окаже, че някои от фирмите на Лилана са действали като частни шпионски централи на Васил Божков. Тепърва ще излизат и нови детайли от сенчестата крими дейност на подставените лица на хазартния бос”, коментират разследващите.

3 Коментара
  1. Пявел Павлов казва

    V

  2. Павел Павлэв казва

    Васил Божков, е толкова богак, че едва ли ще го интересуват, нькакви „далавери“, с еврофондове ??

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече