Убиецът на Милен Цветков – племенник на Миню Стайков! (Майка му живее с италианец, бабата гледа децата на най-богатите българи)

1

- Advertisement -

Убиецът на Милен Цветков – племенник на Миню Стайков! (Майка му живее с италианец,  бабата гледа децата на най-богатите българчета)

Дрогираният шофьор Кристиан Николов, който уби телевизионния водещ Милен Цветков, е племенник на арестувания за икономически далавери Миню Стайков – факт, който фамилията се опитва старателно да укрие, научи сензационно „Уикенд”. Десислава Пешева, известна и като Николова, майката на Кристиан, е първа братовчедка на алкохолния бос от Карнобат, който от дълго време е в ареста.

Както обясняват изключително вещи по темата, фирмите на Миню Стайков са изградена по модела на италианската мафия – там всички са роднини и е изключено в тях да попаднат външни, случайни хора. Десислава Николова е в алкохолния бизнес с братовчед си Миню Стайков още от самото начало на 90-те години,  когато е създадена „СИС Индустрийс”. През годините госпожата е неизменно изпълнителен директор. Във фирмените регистрации Десислава се подвизава и с двете си фамилии – Пешева и Николова.
Източниците ни разказват още, че през последните 5-6 години мъжът в живота на неизменната шефка на карнобатската алкохолна индустрия е италианецът Андреа Паломбини.

Запознават се в Рим, в неговия семеен ресторант,

който е в центъра на града и освен това в него често отсядат хора от хайлайфа – депутати, артисти и т.н. Самият Паломбини, който впрочем е чест гост на телевизионни предавания и е щедро рекламиран като изтънчен кулинар, образован в САЩ, разказва, че сред познатите му са Бeрлускони, Ерос Рамацоти и други известни имена.
Преди Паломбини да се премести окончателно в София, двамата с Десислава се срещат година и половина. През това време той е неин гост няколко пъти  в България. Общата им фирма е „Падени фуудсървис”, регистрирана през 2016 г.. Италианецът е потомствен готвач и с помощта на Десислава Николова отваря автентичната тратория „VIN SANTO”, носещ името на прочуто тосканско десертно вино. Тя се намира недалеч от бул. „България”, като поне по думите на собствениците й в нея се готви само с оригинални италиански продукти.
Бащата на дрогирания шофьор – Асен Николов не е с толкова впечатляваща биография, по-скоро за него казват, че е в сянката на влиятелната си съпруга. По царско време се е пробва за депутат от листата на НДСВ, но без успех. С майката на Кристиан са обвързани в десетки фирми. Поне според Търговския регистър житейската им раздяла не се е отразила на фирмените им съдружия.
Запознати описват самата Десислава Николова като

тиха, мълчалива и работлива.

Въпреки че се води шефка в корпорацията на братовчед си, според запознати, тя винаги е в сянката на Миню Стайков. Казват, че докато той ръководи бизнеса извън арестантската килия, гласът й не се чува, не взема самостоятелно никакви решения.  В Търговския регистър има регистрирани десетки фирми, включително тя е и съдружничка в детска градина.
След катастрофата, при която синът й уби Милен Цветков, казват, че не е на себе си, което е разбираемо, но още по-голяма е трагедията на близките на телевизионния водещ. Мнозина предполагат, че няма да пожали мило и драго, за да отърве синчето си, което нищо чудно и да се измъкне с условна присъда, понеже е студент с чисто съдебно минало и силни родителски връзки. Други пък предполагат, че правосъдието може този път да се отнесе с нужната строгост и да не прояви прословутото си милосърдие. Предстои да видим.
Мнозина познати на Десислава Николова, до които се допита „Уикенд”, казват че не е ясно дали тя въобще е предполагала, че синът й, който е изпратен за следва в Берлин, посяга към наркотици. Когато научила какви ги е свършил наследника й навръх Великден, тя припаднала.
Убиецът Кристиан се оказа, че има книжка от  4 години и през това време е само с едно нарушение, поне според регистрациите на ченгетата. Иначе в социалната мрежа се появиха клипове, на които е запечатано, че препуска из София с мощния си джип, но по чудо се е разминало без инциденти. Колата, с която младежът уби Милен Цветков, се води на фирмата на майка му – „Десислава Пешева Комерс”. Според регистрите само с тази компания са усвоени  над половин милион лева по Програмата за развитие на селските райони. Може би защото произвежда вино…

Маминка върти най-скъпата
детска градина в София

Децата на властта изучават от малки английски срещу такса от 12 000 лева, в частната „Тути” се влиза с много пари и с връзки

Десислава Николова – Пешева, майката на убиеца на Милен Цветков Кристиан Николов, е собственик на най-скъпата частна детска градина в София. Тя управлява основаната през 2011 г. „Тути”, в която от 2-годишни децата на елита изучават активно английски език, използвайки учебници на издателството на Оксфордския университет.

Детската градина се помещава в модерна и нова сграда в престижния квартал „Лозенец”, зад 5-звездния хотел „Маринела”. Имотът, който според оценката на брокерите струва над 4 милиона лева, е с площ от около 2 декара. Капацитетът на детската градина е за около 65-70 деца, които ползват 8 специализирани кабинети за обучение. Елитната детска градина „Тути” разполага с внушителна библиотека, няколко спални помещения, обширна трапезария и даже лекарски кабинет с 4 медицински сестри. Възпитаниците на „Тути” се хранят от специална кухня с ежедневни доставки на топла храна, а родителите сами могат да изготвят хранителния режим на децата си.
Таксата за прием не е по силите на простосмъртните българи.

Годишната цена е 5 800 евро, или около 11 500 лева,

но освен тези пари родителите доплащат за учебни помагала, за допълнителни увеселителни занимания и за всевъзможни други услуги. С допълнителните разходи 10-месечния престой на всяко дете надхвърля 20 000 лева, свидетелства пред „Уикенд” майка на 6-годишно дете, възпитаник на „Тути”.


Въпреки солените цени в „Тути”, в най-скъпата частна детска градина в България се влиза не само с пари, но и с връзки. От поне 3-4 години местата в детската градина са силно ограничени и често се случва да се правят размествания, за да бъде прието ново дете на родител, представител на стопанския, политическия и магистратския елит на България.
„Децата на няколко мастити политици, съдии и прокурори са възпитаници на „Тути”. Разбира се, преобладават наследниците на олигарсите. Това лесно може да се разбере, ако човек се разходи към 18 часа привечер до детската градина. Отпред винаги гъмжи от мощни джипове, бодигардове със слушалки на ушите и окъпани в лукс майки, идващи да приберат отрочетата си”, свидетелстват живеещите в района.


Мнозина пък се опасяват, че заради контактите на собственичката на детска градина „Тути” Десислава Николова – Пешева с родителите на питомците й, нейният син ще успее да се измъкне с минимална присъда от лапите на правосъдието.

„Собственичката е вършила много услуги на влиятелни политици и магистрати, записвайки с връзки децата им в „Тути” и поддържайки ежедневни контакти с тях. Всеки уикенд Десислава Николова организира парти за родителите на децата, събирайки ги на раздумка на скъпо френско вино и шампанско в специализиран ресторант. По тази линия може да бъде направен пробив в съдебната система”, алармират запознати.  

1 Коментар
  1. xxx казва

    Кефи ме, че ползвате шрифт ‘Cormorant’.
    Браво!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече