Биологичният баща на Нети – пройдоха и пияница (Майка й заченала на 19, навръх Новата 1974 г.)

0

- Advertisement -

Навръх Цветница пеещата актриса Антоанета Добрева-Нети разплака цялата страна с драматичната си история. В предаването „Търси се” по Би Ти Ви житейската и сценична половинка на Дони разкри, че миналото лято, едва на 44 години, е разбрала дълго пазена от семейството й тайна – че е осиновена. Пред камерите на Би Ти Ви Нети категорично отказа да разкрие истинската причина да бъде изоставена в дом.

„Уикенд” откри, че Джилда Първанова-Алексиев, жената, която й е дала живот, е родена на 6 април 1955 г.

Когато забременяла с Нети, тя е била само на 19 години. Джилда разбрала, че очаква дете едва, когато била прескочила пределните срокове за аборт. Научила в средата на четвъртия месец и нямало как да премахне детето. По времето на соца било доста позорно да родиш дете без баща.
Нети се появила на бял свят на 14 септември 1975 г. в Плевен. Родила се от мимолетна авантюра навръх Нова година между Джилда и плевенския актьор Петко Кръстев, който тогава бил 21-годишен студент в НАТФИЗ. Освен артистичността си, Нети наследила от биологичния си баща и неговият висок ръст. Половинката на Дони израстнала доста висока за жена – цели 1.80 см.


„В онези времена беше абсурдно да отглеждаш извънбрачно дете. С баща й имахме кратка връзка – случи се по Нова година. После той не ме потърси, а аз карах цветна бременност“, обяснява решението си да изостави Нети биологичната й майка Джилда. Петко бил голям бохем със слаби ангели и нямал никакво намерение да се обвързва сериозно. Тя се съгласила да остави новороденото в плевенския „Дом майка и дете”, след като й обяснили, че професор и жена му от София отдавна чакат за бяло и хубаво момиченце и ще му осигурят прекрасен живот. Всъщност професорът уредил осиновяването за сестра си – доцента по физика Светла Добрева, осиновителката на Нети, и нейния съпруг, д-р Георги Добрев, които по онова време били около 50-годишни. Именно заради сбърканата следа в продължение на десетилетия Джилда не успяла да открие детето си. Нети останала в дома за деца 6 месеца, преди да я осиновят.


Оказа се, че осиновителят на актрисата имал дъщеря с името Антоанета, родена през 1957 г., която починала. Именно смъртният акт, който открила Нети след смъртта на осиновителите си, й помогнал да разплете семейната тайна. Актрисата открила и медицински документи на родителите си, от които ставало ясно, че кръвните им групи изключват роднинска връзка. Освен това, Светла била със зелени очи, докторът – със сини и по всички закони на генетиката било изключено да имат дете с кафеви очи като Нети.
Актрисата загубила татко си Георги, когато била едва на 12 години. Двете с майка й Светла живеели доста трудно. Макар че Нети подозирала, че това не са биологичните й родители, доцент Добрева никога не признала истината. Общ приятел на Джилда и Нети знаел, че едната издирва дъщеря си, а другата търси биологичната си майка и споделил рождената дата на певицата с жената, която я е родила. Джилда живеела в Германия, но още щом чула гласа й по телефона, певицата била сигурна, че това е жената, която й е дала живот. Гласовете им си приличали напълно.


„Нито за миг не съм упрекнала мама Джилда. Още когато чух гласа й за първи път по телефона, бях сигурна, че тя ме е родила и няма нужда от никакъв ДНК. Може би и двете сме научили уроците си и затова сме благословени да се открием. А на мама Светла и татко Джиджи бих целунала ръка, защото благодарение на тях съм това, което съм“, изповяда се Нети. Актрисата и биологичната й майка се срещнали за първи път на 2 август миналата година, по време на турне на Нети в Германия. На същата дата преди 30 години починал осиновителят й.


Когато разбрала кой е биологичният й баща, Нети загубила ума и дума. Оказало се, че Дони и Нети всяко лято прекарвали в една компания с Петко Кръстев в морското селце Варвара. Въпреки разликата във възрастта им, те се сближили, без да подозират, че са роднини. След раждането на Нети Петко не загубил връзка с Джилда и дори се виждали 2 пъти. Актьорът знаел, че тя е родила дете, което е дала за осиновяване и то е отгледано в добро семейство.
66-годишният актьор от плевенския театър нашумя преди години като екранна половинка на колегата си от Театъра на Армията Александър Дойнов. Петко бил известен като типичнитя бохем – симпатичен пройдоха и любител на чашката, който вдига наздравици още от ранни зори. Той не отрича, че обича да си пийва, но в последните години ограничил алкохола „само до 2-3 бирички и 3 стограмки ракия или водка денвно”.


Заради дългогодишната си злоупотреба с алкохола, Петко имал сърдечни проблеми, затова съпругата на Дони предварително обмислила как да му съобщи новината, че е негова дъщеря. Двамата седнали в една от морските кръчми във Варвара. „Петко, помниш ли Джилда? А нали тя ти е казвала, че е родила дете от теб? Е, аз съм това дете“, казала му без да увърта Нети. Кръстев едва не паднал от стола в кръчмата, възклицавайки до безкрайност „А, стига, бе, Нети…“ После с характерното си чувство за хумор заявил, че сега ще му се наложи да поживее още някоя година, за да има време да й се порадва.


Петко признавя, че на младини Джилда била една от най-красивите жени в България. „Когато я видях за първи път, пломбите изпадаха от зъбите ми на тротоара“, коментира цветущо бившата си изгора актьорът. Той пък признал на Нети, че има още една дъщеря и това е водещата на „Тази събота и неделя” по Би Ти Ви Александра Кръстева.. Къдрокосата журналистка била едва 2-годишна, когато родителите й се разделили. Заедно с майка й се преместили да живеят в София, но всеки уикенд се виждала с татко си Петко и запазили прекрасни отношения.


Нети призна, че е израстнала като единствено дете на осиновителите си, а изведнъж, на 44 години се е сдобила с голямо семейство – с 2 сестри, майка и баща. Съвсем скоро актрисата щяла да се сдобие със зет и племенници. Заради извънредното положение в страната Александра отложила сватбата си с любимия си Владислав и вероятно ще си кажат „да” през лятото.


Създателите на Нети и Александра нямали нищо против публичността, на която изложила шокиращата им житейската история, достойна за филмиране. Другата й сестра обаче предпочела да остане анонимна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече