Камата прибра тъщата в Маями, майка му се потроши, той не я поглежда

0

- Advertisement -

Семейните драми на Христо Стоичков нямат мира дори по време на жестоката криза с коронавируса.

Откакто пламна пандемията, великият футболист отново стана крив в очите на кръвните си роднини. Камата прибра тъщата Пепа у дома в Щатите, но в същото време остави своята майка на ръцете на по-малкия си брат Цанко в пловдивското село Ясно поле. За беда преди дни леля Пенка паднала и си ударила лошо крака, което наложило грижи от най-близките в извънредното положение, пише „Уикенд“.

Твърди се, че самият Стоичков я е разбрал за сакатлъка с майка си, я не.

Понеже не поддържа редовна връзка с нея. Близки до фамилията разправят, че двамата не са се чували от доста време дори и по телефона. След като се потрошила, 72-годишната женица се обадила само на малкия син Цанко. Знае се, че причините за това са сложните семейни отношения в легендарната фамилия – още от времето, когато бившият №8 беше звезда на световния футбол.


За сметка на това обаче Ицата дава мило и драго за тъщата си Пепа, която му е на сърце от самото начало на брака с Мариана. Като разбрал накъде отиват нещата с коронавируса, Стоичков решил да я прибере в дома си в Маями. 80-годишната майка на съпругата му имала нужда от повече внимание и грижи, понеже попада в най-застрашената група. Освен това баба Пепа има затруднения с ходенето, тъй като навремето е минала операция за смяна на тазобедрената става, платена лично от Ицата. Макар в Щатите мащабите на заразата да са много по-големи, в момента тъщата на Стоичков се чувства добре в лукса и не ѝ липсва абсолютно нищо. Героят от световното САЩ-94 също така има постоянна връзка и с дъщерите си, въпреки че не се виждат на живо. По-малката Мика живее с щерка си Миа в близост в Маями.


В същото време майка му Пенка се държи храбро по време на пандемията на село. По принцип тя живее сама в Ясно поле, откакто бащата на Ицо – Стоичко, почина преди близо 6 години. Преди да дойде извънредното положение сколасвала без помощ в ежедневните битовизми, даже намирала време да ходи на футболни мачове на местния селски отбор.


Леля Пенка се справяла криво-ляво и през първите дни на карантината, но след сакатлъка вече не смогвала. Въпреки болезнения удар нямала намерения да ходи по болници, от страх да не пипне вируса. Затова се наложило Цанко да я наглежда. По-малкият ѝ син живее сам в Пловдив, където са още бившата му жена с детето им. За да иде на пожар в Ясно поле, Цанко изпълнил всички изисквания на властите – попълнил декларация и давал обяснения на полицаите. В крайна сметка получил разрешение и занесъл на майка си лекарства и мазила, които да ѝ облекчат болките от падането. По същия начин рамо удряла и сестрата Петя, най-вече със стоките от първа необходимост.


По-голямата мъка за тях обаче се оказва отношението на Христо. Семейната идилия на Стоичкови се разпадна, още докато Камата късаше мрежите по футболните терени. С течение на времето най-близките му хора се отчуждиха, понеже според тях Ицо винаги първо мислел за собственото си семейство и роднините на съпругата си Мариана, и чак след това за родителите, брат си и сестра си.
Приживе Стоичков-старши бе скаран със звездния си син, докато не легна болен от рак на панкреаса. Въпреки всичко Христо бе край баща си до последния му дъх и двамата се простиха. След кончината му фамилията уж се помири, но не за дълго. В последно време всичко е постарому и отношенията по линията Маями – Ясно поле са все така студени.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече